• ca
  • es
Inici » Cultura » Cultura digitalitza prop de 2.000 fotografies antigues de l’arxiu municipal de Callosa d’en Sarrià

Cultura digitalitza prop de 2.000 fotografies antigues de l’arxiu municipal de Callosa d’en Sarrià

| 11 maig, 2016

Llavador Callosa Hnos GalianaPanoràmica Callosa (5)

Des de la Regidoria de Cultura s’ha treballat al llarg d’un any a digitalitzar l’arxiu fotogràfic que posseeix l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià. El responsable municipal Juan Vicente Benimeli ha sigut l’encarregat de dur a terme aquest treball que ha consistit no solament en la digitalització de prop de 2.000 fotografies antigues del poble, sinó a més en la documentació de cada instantània.

 

En aquest arxiu es poden trobar fotografies de principis del segle XX, encara que les més nombroses són dels anys 50. “Sens dubte es tracta de documents de gran valor ja que reflecteixen la història del poble de Callosa i la transformació que ha experimentat al llarg dels anys”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Francesc Guardiola.

 

Les fotografies s’han classificats per temes i en elles apareixen vistes panoràmiques del poble, llocs emblemàtics (el poador, el riu Algar, l’Església, etc), les festes de Moros i Cristians, danses, partides de pilota valenciana que es jugaven en la localitat, l’antiga fàbrica d’electricitat, el cinema ‘Saló Modern’, entre altres curiositats. També hi ha imatges de les escoles amb fotografies de grups d’alumnes als quals s’ha intentat identificar d’un en un.

 

El responsable municipal Juan Vicente Benimeli ha explicat que ha realitzat un “ardu treball de camp” amb entrevistes a molta gent gran del poble per a poder documentar les fotografies i esbrinar la data en què van ser preses, l’autoria i els noms de les persones que apareixen en elles. No obstant açò, encara queden moltes en les quals no s’ha pogut esbrinar aquesta informació.

 

A través d’aquesta iniciativa es podrà accedir i difondre amb una major facilitat aquest valuós arxiu fotogràfic. De fet, molts historiadors que han escrit sobre Callosa s’han interessat per ell i, ara la seua consulta podrà ser molt més ràpida i eficaç.

 

Des de la Regidoria de Cultura s’ha demanat la col·laboració ciutadana per a seguir aportant fotografies antigues i engrossir així l’arxiu actual. Així mateix, des d’aquest departament municipal s’està treballant per a organitzar una exposició amb una selecció del material digitalitzat i classificat fins al moment.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.