• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Cultura arreplega els suggeriments ciutadans per a incloure-les en el Pla Director del Fort de Bernia

Cultura arreplega els suggeriments ciutadans per a incloure-les en el Pla Director del Fort de Bernia

| 18 desembre, 2017

L’Ajuntament va celebrar divendres passat en la Casa de Cultura la presentació del pla director del Fort de Bernia. L’alcalde, Josep Saval, i el regidor de Cultura, Francesc Guardiola van encapçalar l’acte que va ser a càrrec de l’arqueòleg Eduardo López Seguí i de l’arquitecte José Amorós Gonzálvez.

 

El saló d’actes de Casa de Cultura va acollir a prop de 60 persones que van participar activament en la presentació del pla i van aportar els seus suggeriments i van aclarir dubtes sobre el projecte que va obtenir una gran acceptació.

 

Es tracta d’un pla per a la conservació i posada en valor d’aquest BIC de Callosa d’en Sarrià. En la redacció del plan es contemplen 14 fases que ascendeix a un pressupost total de 2.394.000 euros.

 

El regidor de Cultura, Francesc Guardiola ha avançat que se sol·licitaran ajudes supramunicipals per a desenvolupar per fases el pla. Així, en un primer moment, ha assenyalat que se sol·licitarà per a les dues primeres fases una ajuda autonòmica que compten amb fons europeus i que finançarien el 50% del cost que ascendeix a 121.000 euros.

 

En la primera fase es contempla la consolidació i restauració puntual de les construccions conservades amb l’objectiu de garantir la seua estabilitat i conservació fins al moment de procedir a la restauració definitiva. En la segona fase es posarà en valor el monument fent visible l’estructura completa de la fortificació, de manera que puga ser entesa íntegrament a simple vista. En aquesta fase s’ha previst la neteja d’un sector dels murs de l’escarpa i contraescarpa i l’excavació parcial del fossat, tasques que permetran als visitants visualitzar i reconéixer sense esforç gran part del perímetre exterior de la construcció.

 

El pla contempla a més en pròximes fases condicionar i adequar la senda que uneix el paratge natural d’Algar amb el Fort de Bèrnia, en la qual a més es té previst la instal·lació de panells explicatius.

 

En la redacció del Pla Director han treballat arqueòlegs, arquitectes i topògrafs, realitzant un projecte des d’un punt de vista cultural, medi ambiental i turístic.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.