• ca
  • es
Inici » Notícies » Comunitat General de Regants i Usuaris de Callosa inverteix prop de 400.000 euros en la renovació de la instal•lació dels Pous de Sacos

Comunitat General de Regants i Usuaris de Callosa inverteix prop de 400.000 euros en la renovació de la instal•lació dels Pous de Sacos

| 13 maig, 2016

13052016_pozos_sacos_0113052016_pozos_sacos_03

*El regidor de Serveis Tècnics i el president de la Comunitat General de Regants han visitat els treballs que modernitzaran el servei del subministrament d’aigua 

El regidor de Serveis Tècnics, Alfonso Puigcerver, i el president de la Comunitat General de Regants i Usuaris de Callosa, Alfonso Santamaría, han visitat aquest matí els Pous de Sacos, on han començat els treballs per a la implantació d’una nova instal·lació elèctrica que substitueix els quadres de maniobres i variadors de freqüència dels diferents grups de bombament d’aigua. L’actuació aconsegueix els 400.000 euros que seran sufragats per la pròpia Comunitat General de Regants en la seua major part, i la resta, a través d’una subvenció de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

 

Segons ha assenyalat el president de la Comunitat General de Regants, “l’objectiu d’aquesta actuació és la de modernitzar la instal·lació per a l’extracció i elevació de l’aigua al poble, tenint tot automatitzat per a controlar millor el seu funcionament, evitant qualsevol tipus d’incidència i aportant una major seguretat als tècnics”. En aquest sentit, la instal·lació dels pous estarà més protegida davant incendis o evitarà riscos elèctrics davant tempestes, entre altres incidències.

 

Des dels Pous de Sacos es bomba aigua al riu Algar i a la zona alta de Callosa composta per les comunitats de regantes Font Major-Sacos, Onàer i els dipòsits municipals, gestionats per l’Ajuntament, que subministren aigua al nucli urbà. El regidor de Serveis Tècnics s’ha mostrat molt satisfet pel treball que estan realitzant els tècnics de la Comunitat General de Regants, ja que a través d’aquesta actuació “es millorarà notablement el servei de subministrament per molts anys”.

 

La nova instal·lació elèctrica es compon d’un quadre general amb quatre interruptors automàtics motoritzats que permeten la connexió i desconnexió de forma remota de tota l’estació de bombament. Un quadre d’elements comuns que subministra l’electricitat a tota la instal·lació de Sacos, a excepció dels grups de bombament. Cadascun dels grups de bombament disposarà a més del seu propi quadre de protecció compost per cabalímetres, sensors de temperatura, sensors de nivell, analitzadors de xarxa, programadors horaris, recolzats per un sistema de bateries per a emergències davant possibles corts de llum. També es col·locaran cinc variadors de freqüència, reforçats per filtres anti harmònics que permeten regular el cabal d’aigua en funció del consum. A més, es canviarà tot el cablejat des dels transformadors fins als brocals dels pous per un altre nou, adaptat a la legislació vigent. D’altra banda, s’ha habilitat una galeria per a col·locar aquest mateix cablejat que fins ara transcorria per canonades subterrànies. Amb açò, els cables aniran cadascun amb la seua corresponent safata, quedant més accessibles i millor refrigerats.

 

Els treballs de renovació de la instal·lació elèctrica finalitzaran en uns quinze dies.

 

*Declaracions del President de la Comunitat General de Regants, Alfonso Santamaría, i del regidor de Serveis Tècnics, Alfonso Puigcerver.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Notícies, Serveis Tècnics

Los comentarios están cerrados.