• ca
  • es
Inici » Cultura » Comencen els treballs de restauració del relleu del rei Jaume I al Poador

Comencen els treballs de restauració del relleu del rei Jaume I al Poador

| 19 juliol, 2017

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià i l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals (IVC+R) de la Generalitat han començat els treballs de restauració del baix relleu del rei Jaume I que es troba al Poador de Callosa i que data de principis del segle XX. L’actuació compta amb un pressupost de 5.445 euros que seran cofinançats al 50% per l’administració local i l’autonòmica.

 

Els treballs consistiran en la neteja de la pedra natural que es troba molt deteriorada a causa de la seua exposició a la intempèrie. També, s’eliminaran les taques de fongs i líquens que mostra com a conseqüència de la humitat i s’eliminaran les restes de pintura produïdes per actes vandàlics. Igualment s’eliminarà el repintat de color vermellós del marc exterior del relleu i de la mandorla que envolta la figura del rei Jaume I de factura bastant recent, per deixar el color original de la pedra. A més, es realitzarà una reposició del seu cap, peu i casc, ja que es tracta d’un afegit que no té res a veure amb el baix relleu original. A continuació, es procedirà a la consolidació de la pedra per a la seua òptima conservació. També s’analitzarà la naturalesa de la pedra per a realitzar un posterior manteniment més adequat del baix relleu.

 

El regidor de Cultura, Francesc Guardiola, ha assenyalat que “aquesta actuació forma part de l’aposta de l’equip de govern per recuperar i conservar el patrimoni municipal i, en aquest sentit, l’estat del relleu es trobava bastant deteriorat i necessitava d’una restauració integral”.

 

En aquest sentit, Guardiola ha recordat que, a més del baix relleu, s’han realitzat diverses actuacions al Poador, monument que data del 1783, entre els quals destaquen la posada en funcionament de les canelles, així com la recent instal·lació d’una nova il·luminació artística que, de fet, aportarà un major protagonisme al relleu del rei Jaume I, una vegada finalitze la seua restauració.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.