• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Clara Ferrando reivindica al Govern un finançament just per a la Comunitat Valenciana a Callosa d’en Sarrià

Clara Ferrando reivindica al Govern un finançament just per a la Comunitat Valenciana a Callosa d’en Sarrià

| 26 octubre, 2017

*La secretària autonòmica d’Hisenda va oferir ahir una xarrada-col•loqui en la Casa de Cultura de la localitat

La secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando Estrella, va reivindicar ahir a Callosa d’en Sarrià una reforma urgent del sistema de finançament que acabe amb l’asfíxia econòmica que pateixen els valencians i valencianes.

 

Ferrando va oferir ahir a la nit en la Casa de Cultura de la localitat una xarrada-col·loqui sobre l’infrafinançament valencià, acompanyada per l’alcalde callosí, Josep Saval, i l’edil d’Hisenda, Vicent Llobell. A l’acte van acudir membres de l’equip de govern local, representants de l’Associació d’Empresaris de Callosa, de la Cooperativa Agrícola Ruchey, de la Comunitat General de Regants i públic en general.

 

Durant la xarrada es va tractar un dels problemes més greus que tenen els valencians i valencianes que està relacionat amb els fons públics que es destinen a la Comunitat. Així, Ferrando va exposar com el finançament, les inversions i el deute condicionen el creixement econòmic i productiu de la Comunitat Valenciana. Per açò, va reclamar al Govern central “un sistema de finançament autonòmic que faça justícia amb la nostra Comunitat”.

 

La secretària autonòmica va explicar que el gruix del deute públic valenciana, que ascendeix a 44.411 milions d’euros, es deu a aquest “injust” sistema de finançament. “Els ingressos i les inversions de l’Estat a la Comunitat Valenciana són una burla any rere any”, va asseverar.

 

“Hem de defensar el que és just i el que és nostre perquè el Govern no seguisca retallant els drets dels valencians i valencianes convertint-nos en ciutadans de segona amb un minvament dels serveis bàsics que es tradueixen en llistes d’espera interminables en els hospitals, escolars en barracons, retallades en els serveis socials o limitació en l’accés a la cultura”.

 

Ferrando ha insistit en la necessitat que el nou model de finançament autonòmic tinga en compte el PIB i el percentatge de població de la Comunitat València per a complir amb els principis de solidaritat que arreplega la Constitució. “Som l’únic territori que sent pobre aporta més a l’Estat del que rep, per açò no podem seguir permetent aquesta discriminació i maltractament que col·loca els valencians a la vora del precipici econòmic”, va insistir.

 

L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, va coincidir amb Ferrando en la necessitat de modificar el sistema de finançament autonòmic “amb una política d’inversions proporcionada al nostre potencial i amb una eficient gestió del deute que hem heretat per a construir un sistema productiu potent i estable que també beneficiarà a altres territoris”.

 

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Hacienda y Pratrimonio, Notícies

Los comentarios están cerrados.