• ca
  • es
Inici » Urbanisme Estratègic

RSSCategoría: Urbanisme Estratègic

Obres per a la reparació de les filtracions causades per les pluges en la Biblioteca Municipal

Obres per a la reparació de les filtracions causades per les pluges en la Biblioteca Municipal

| 4 desembre, 2017

*Els treballs compten amb una subvenció de la Generalitat Valenciana

Des de la Regidoria d’Urbanisme s’estan gestionant les obres de reparació de les filtracions que presenta el sostre de l’edifici de la Biblioteca Municipal com a conseqüència del temporal de pluges esdevingut al desembre de 2016.

 

Els treballs seran subvencionats per Presidència de la Generalitat Valenciana, ja que formen part de la memòria presentada per l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià en la convocatòria d’ajudes per a pal·liar els danys produïts per les fortes pluges de novembre i desembre de 2016, en la qual es contemples diverses actuacions en el municipi. El total de la subvenció per al conjunt d’actuacions ascendeix a 33.516,09 euros i, en concret, la reparació del sostre de la Biblioteca Municipal s’executarà per un import de 10.272,90 euros.

 

Els treballs consistiran a alçar el paviment per a impermeabilitzar la superfície del sostre de la Biblioteca en el Passeig Vicent Berenguer i Llopis i en part de la plaça del Llaurador, que se situen en la part superior de l’edifici de la biblioteca. En aquest últim tram és on es troben treballant els operaris en aquests moments, després de finalitzar els treballs en el Passeig Vicent Berenguer i Llopis.

 

Dins de la memòria d’actuacions per desperfectes com a conseqüència de les pluges, s’ha finalitzat també la reposició de les baranes del pont ‘Ascoletja’ i també s’està treballant actualment en la reparació de les filtracions del Museu Etnològic.

Finalitzen els treballs de neteja d’enderrocs en el Poador Municipal

Finalitzen els treballs de neteja d’enderrocs en el Poador Municipal

| 29 novembre, 2017

*Urbanisme treballa per a conèixer les causes de l’esfondrament que condicionaran el projecte de reconstrucció

L’empresa Bernia Home finalitzava ahir a la vesprada els treballs de neteja d’enderrocs del Poador Municipal, després de patir l’esfondrament de la seua coberta en la matinada del passat divendres, 24 de novembre.

 

L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, ha informat que “una vegada desenrunada la zona, els tècnics municipals han constatat afortunadament que la pila del poador es troba intacta”. Així mateix, s’ha comprovat que el sistema hídric dels dolls, que tampoc van patir danys superficials, funciona sense evidenciar-se desperfectes en el mateix.

 

“És una alegria poder confirmar que els elements principals del poador es conserven intactes després del  que ha succeït. Ara caldrà treballar en l’elaboració dels informes tècnics pertinents per a conèixer les causes de l’esfondrament i poder així adequar el projecte de reconstrucció a un disseny de futur que garantisca la conservació d’un dels béns patrimonials més importants del nostre poble”, ha declarat el primer edil.

 

En primer lloc, des del departament d’Urbanisme s’elaborarà un informe en el qual s’esclariran les causes que han provocat l’esfondrament de la coberta del poador. En aquests moments, els tècnics municipals continuen treballant per a esbrinar les causes, encara que la primera hipòtesi apunta a una fallada en una cantonada del mur lateral del carrer de la Font que estava humida i que actuava com a suport de la coberta. Pel que sembla aquest suport hauria cedit, provocant un efecte va dominar que va acabar amb el despreniment de la coberta.

 

Una vegada es coneguen les causes, es realitzarà un reconeixement del terreny amb estudis geotècnics, amb la finalitat d’elaborar un projecte definitiu de reconstrucció amb totes les garanties.

 

El regidor de Cultura, Francesc Guardiola, ha manifestat també la seua satisfacció en constatar que la pila del poador no ha patit danys i que els treballs de neteja d’enderrocs s’han realitzat amb una cura extrema per a preservar el monument, que al seu torn ha conservat també intacte el seu frontal, on estan les canelles i el relleu del rei Jaume I que havia sigut restaurat fa dos mesos.

 

El Poador de la Font Major, que consta de poador i abeurador, va ser construït l’any 1783. Té dotze canelles i una capacitat per a albergar a més de setanta persones. L’any 1910 es va cobrir amb una teulada per a protegir de la pluja a les persones que acudien a llavar. La coberta es va restaurar fa uns 25 anys, substituint la uralita que hi havia per teula. Així mateix, l’Ajuntament ha escomès periòdicament actuacions de millora i manteniment del monument.

Comencen les obres de la zona verda de l’Almèdia

Comencen les obres de la zona verda de l’Almèdia

| 30 octubre, 2017

Ja han començat les obres de la zona verda de l’Almèdia que convertiran aquesta àrea en un espai públic d’esbarjo i esplai per a senderistes i passejants. La Regidoria d’Urbanisme, que dirigeix l’edil Lumi Puigcerver, va sol·licitar una subvenció a la Diputació d’Alacant, que destinarà un pressupost total de 40.000 euros.

 

La zona se situa entre el Calvari municipal, el col·legi Almedia, l’inici de les rutes senderistes de la serra de l’Almèdia i el nucli antic.

 

El nou espai beneficiarà a més a la comunitat escolar, ja que es condicionarà també la zona de pas d’alumnes cap al nucli antic, adequant un recorregut i creant estades més agradables i gratificants per als usuaris.

 

El projecte, que abasta una superfície de 600 m2, planteja el condicionament interior, l’adequació i prolongació del reg existent en la zona adjacent del Calvari, el condicionament dels recorreguts interiors amb l’adequació de zones d’estada i la plantació d’arbrat per a començar a dotar d’un fons de perspectiva més verda a la població, que en l’actualitat és rocós i amb poca vegetació. Per a açò, es condicionarà el terreny amb el desbrossament de la zona d’actuació; es realitzaran murs de mamposteria per a formar abancalaments i zones d’estades; es realitzaran treballs de jardineria i s’instal·larà mobiliari urbà com a bancs i una barana de protecció. El recorregut complirà amb les normes per a l’accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques per a facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda. El termini d’execució de les obres s’estima en uns dos mesos.

L’Ajuntament aprova el Pla Municipal d’Accessibilitat Universal

L’Ajuntament aprova el Pla Municipal d’Accessibilitat Universal

| 27 octubre, 2017

La Junta de Govern va aprovar ahir el Pla Municipal d’Accessibilitat Universal de Callosa d’en Sarrià. Aquest pla té com a objectiu fer accessible gradualment l’entorn existent, amb la finalitat de que totes les persones el puguen utilitzar lliure i autònomament.

 

El Pla avalua i proposa les actuacions necessàries en el municipi per a l’eliminació de les barreres existents en espais d’ús públic (carrers, places, parcs, etc.), edificis públics, transport públic, sistemes de comunicació públics (serveis tècnics d’atenció al ciutadà i web municipal) i serveis públics. Així mateix, contempla accions transversals dins de l’àmbit municipal, on cada àrea o departament ha d’introduir paràmetres d’accessibilitat a les seues actuacions.

 

El pressupost total per a l’elaboració del Pla Municipal d’Accessibilitat Universal de Callosa d’en Sarrià ascendeix a 16.504,40 euros, dels quals la Diputació d’Alacant subvenciona 7.015 euros.

 

L’Ajuntament trau a licitació el projecte de l’edifici Polifuncional per valor de 449.500 euros

L’Ajuntament trau a licitació el projecte de l’edifici Polifuncional per valor de 449.500 euros

| 14 setembre, 2017

L’Ajuntament ha tret a licitació el projecte del futur Edifici Polifuncional per valor de 449.500 euros i un termini d’execució de 10 mesos.

 

El projecte es va presentar l’any 2014 a la Diputació d’Alacant dins del Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Serveis de Competència Municipal 2014-2015. L’obra té un pressupost total de 449.500, dels quals la Diputació subvencionarà 359.600 euros, i els 89.900 euros restants seran a càrrec de l’Ajuntament.

 

L’alcalde callosí, Josep Saval, ha recordat que l’Ajuntament va decidir fer-se càrrec de l’adreça d’obra, amb la finalitat de “agilitar els tràmits per a poder començar les obres, que ara es preveu que s’inicien a la fi de 2017 o principis del 2018”.

 

El futur Edifici Polifuncional, situat en la partida Peita, al costat del carrer de Ramón y Cajal, disposarà de tres plantes d’uns 180 metres quadrats cadascuna d’elles.

 

Segons ha assenyalat Josep Saval, “aquesta nova infraestructura donarà resposta a l’activitat cultural i formativa que es desenvolupa en l’actualitat en la Casa de Cultura i altres dependències municipals que s’han quedat xicotetes, així mateix, podria albergar a diferents associacions del municipi”. En aquest sentit, ha avançat que “a partir d’ara ens haurem d’asseure tot l’equip de govern per a coordinar un pla específic per a aquest nou edifici que alleujarà en part els problemes d’espai que tenim en les actuals dependències municipals”.

 

 

La zona verda de l’Almèdia es convertirà en un espai d’esplai i esbarjo

La zona verda de l’Almèdia es convertirà en un espai d’esplai i esbarjo

| 5 setembre, 2017

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià ha rebut una subvenció de la Diputació d’Alacant per al condicionament de la zona verda de l’Almedia. La zona se situa entre el Calvari municipal, el col·legi Almèdia, l’inici de les rutes senderistes de la serra de l’Almèdia i el nucli antic.

 

L’actuació, que comptarà amb un pressupost de 40.000 euros, convertirà la zona en un espai públic d’esplai i d’esbarjo per a senderistes i passejants, així com per a la comunitat escolar, ja que es condicionarà també la zona de pas d’alumnes cap al nucli antic, adequant un recorregut i estades més agradables i gratificants per als usuaris.

 

El projecte, que abasta una superfície de 600 m2, planteja el condicionament interior, l’adequació i prolongació del reg existent en la zona adjacent del Calvari, el condicionament dels recorreguts interiors amb l’adequació de zones d’estada i la plantació d’arbrat per a començar a dotar d’un fons de perspectiva més verda a la població, que en l’actualitat és rocós i amb poca vegetació. Per a açò, es condicionarà el terreny amb el desbrossament de la zona d’actuació; es realitzaran murs de mamposteria per a formar abancalaments i zones d’estades; es realitzaran treballs de jardineria i s’instal·larà mobiliari urbà com a bancs i una barana de protecció. El recorregut complirà amb les normes per a l’accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques per a facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda.

L’Ajuntament invertirà més de 77.000 euros en el projecte de reparació del Camí de la Casilla

L’Ajuntament invertirà més de 77.000 euros en el projecte de reparació del Camí de la Casilla

| 31 agost, 2017

*El temporal de pluges del passat mes de gener va provocar l’enfonsament del vial i el trencament de la xarxa d’aigua i enllumenat públic

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià invertirà un total de 77.687,90 euros en la reparació i consolidació del Camí de la Casilla que es va enfonsar com a conseqüència de les fortes pluges patides durant el passat mes de gener.

 

El despreniment de terres en el terraplè provoque el tall de la CV 715 que es troba a una cota inferior. En l’actualitat existeix únicament un dels dos carrils de servei en condicions i en el cas de continuar els despreniments comportaria el tall total del vial, el tall de la CV 715 i uns danys molt superiors.

 

L’enfonsament del carrer va provocar també el trencament de les xarxes d’aigua potable, la xarxa de reg i la xarxa d’enllumenat públic. L’Ajuntament va reposar aquests serveis de forma provisional i a través d’aquest projecte els donarà una solució definitiva.

 

La primera actuació que contempla el projecte és la corresponent a l’estabilitat del carrer amb la retirada dels elements i terres que s’han lliscat i l’execució d’un mur de contenció amb material drenant i la compactació del mateix fins a la cota d’acabat. Es procedirà a la reposició de les canalitzacions de serveis afectades d’aigua potable i de reg per degoteig i s’executaran els acabats d’asfalt i voreres que s’han vist afectats.

Callosa d’en Sarrià comptarà des de demà amb noves places d’aparcament en la Partida Fondo

Callosa d’en Sarrià comptarà des de demà amb noves places d’aparcament en la Partida Fondo

| 27 juliol, 2017

Demà divendres, 28 de juliol, s’obrirà al trànsit l’ampliació de l’aparcament públic de la Partida Fondo, situat al costat de la carretera d’Alacant.

 

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià, que dirigeix l’edil Lumi Puigcerver, ha condicionat els terrenys limítrofs a l’aparcament ja existent, que han sigut arrendats pel Consistori per a dotar de més places d’aparcament a aquesta zona, per la important demanda que presenta.

 

La nova parcel·la compta amb una una superfície de 1.400 metres quadrats. Així mateix, s’ha condicionat el vial d’accés a aquest t terrenys amb ciment per a facilitar la circulació de vehicles.

Finalitzen els treballs de millora del carrer Engràcia

Finalitzen els treballs de millora del carrer Engràcia

| 26 juliol, 2017

Ja està obert al trànsit el vial del carrer Engràcia després de la finalització de les obres que s’han executat en ell. Els treballs han consistit en el sanejament de la xarxa de distribució d’aigua potable, així com el condicionament de les voreres i asfaltat del vial.

 

La regidora d’Urbanisme, Lumi Puigcerver, ha assenyalat que “es tracta d’un carrer molt transitat i en la qual a més circulen vehicles pesats com a autobusos, ja que comunica amb el col·legi Almedia, i per açò requeria d’una millora integral”.

 

L’actuació ha comptat amb un pressupost de 59.958,88 euros, subvencionat per la Diputació Provincial d’Alacant.

 

L’edil d’Urbanisme ha agraït a la família Molla Puigcerver la donació que han efectuat de part dels seus terrenys per a realitzar les voreres, així com als veïns i usuaris del vial per la seua paciència.

 

Cal destacar també la instal·lació de dos fanals en el vial per a millorar també l’enllumenat públic, per part de la Regidoria de Serveis Tècnics, que dirigeix l’edil Alfonso Puigcerver.

Urbanisme inicia la reparació de les filtracions d’aigua en el Passeig Vicent Berenguer i Llopis

Urbanisme inicia la reparació de les filtracions d’aigua en el Passeig Vicent Berenguer i Llopis

| 22 juny, 2017

 

La regidoria d’Urbanisme, que dirigeix l’edil Lumi Puigcerver, ha iniciat la reparació de les filtracions d’aigua que afecten al sòl del Passeig Vicent Berenguer i Llopis i, conseqüentment, als locals situats sota aquest passeig, en el carrer Jaume Roig.

 

Les obres consistiran en la instal·lació de quatre drenatges, un en la terrassa que afecta a la pizzeria i a la farmàcia situada en els baixos, altres dos s’instal·laran en la volada semicircular, es col·locarà un a cada costat, i un altre a continuació del Bar La Cabaña cap a la zona superior. Així mateix, es realitzaran treballs d’impermeabilització en una superfície de 20 metres quadrats amb doble tela asfàltica.

 

Mitjançant aquesta actuació, que compta amb un pressupost de 5.614,40 euros, s’eliminaran els problemes de filtracions d’aigua en els locals del carrer Jaume Roig i d’acumulació d’aigua en les terrasses del passeig.