• ca
  • es
Inici » Esdeveniments » Carles Cortés presenta a Callosa d’en Sarrià la seua novel•la ‘La clau que obria tots els panys’

Carles Cortés presenta a Callosa d’en Sarrià la seua novel•la ‘La clau que obria tots els panys’

| 27 maig, 2016

CARTELL PRESENTACIO LLIBRE_callosa

L’escriptor alacantí Carles Cortés (Alcoi, 13 de febrer de 1968), presenta avui divendres, 27 de maig, a partir de les 19.00 hores, en la Casa de Cultura ‘Jaume Pastor Fluixà’ la seua última novel·la, titulada ‘La clau que obria tots els panys’ (Bromera, 2015).

 

Es tracta de la cinquena novel·la de Cortés després d’haver publicat ‘Veu de dona’ (Columna Edicions, 2001), ‘Marta dibuixa ponts’ (Brosquil, 2003), ‘Els silencis de Maria’ (Brosquil, 2008) i ‘Sara, la dona sense atributs’ (Bromera, 2010).

 

En finalitzar l’acte de presentació, se sortejaran cinc exemplars de la novel·la de Carles Cortés entre els assistents.

 

En ‘La clau que obria tots els panys’ s’explica la història de Toni, un xic que viu en l’illa fictícia d’Incastruç, un lloc molt comú i un poc estrany perquè allí, entre d’altres coses, el sol es posa per l’est, els xiquets solen acudir a fer classe en el col·legi a la nit i el mar no és salat, sinó d’aigua dolça. A més, en aquest lloc tots els seus habitants es regeixen per una Norma que dirigeix les seues accions i limita completament els seus moviments. Una Norma que Toni es resisteix a complir i després de fer-se amb un sorprenent amulet que té ànima pròpia, decideix emprendre un viatge per a explorar altres territoris més enllà de la realitat que ha conegut al llarg de la seua vida i perquè en el fons està totalment convençut que lluny d’Incastruç hi ha un altre món en el qual les coses succeeixen precisament a l’inrevés.

 

Carles Cortés és doctor en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant, centre universitari on també desenvolupa la seua labor com a professor de literatura i vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística.

 

Aquest escriptor alacantí va iniciar la seua trajectòria literària duent a terme l’edició de diversos relats breus de cert èxit i col·laborant en el llibre de relats eròtics ‘Directe al gra’. A més, d’haver sigut l’autor de cinc novel·les, al llarg de la seua carrera també ha tocat els fils de la dramatúrgia i en aquest camp ha estrenat tres muntatges, ‘Veu de dona’ (Saineters, 2005), ‘Fets de rei’ (Sa Butaca Teatre d’Alcúdia, 2008) i ‘Silencis’ (Companyia Ferroviària d’Arts Escèniques, 2009).

 

Igualment, com a investigador Carles Cortés ha publicat diversos estudis sobre Mercè Rodoreda i altres autores catalanes contemporànies. Així, és autor d’antologies de relats d’escriptores com ara Isabel-Clara Simó, Maria Mercè Roca, Carme Riera, Maria Antònia Oliver o Víctor Català. També és autor de la biografia del pintor Antoni Miró ‘Vull ser pintor!’ (Edicions Tres i Quatre, 2005).

 

A més, ha aconseguit diferents premis en diferents certàmens literaris. Concretament va aconseguir l’any 2005 el Premi 25 d’abril de Benissa per la seua primera novel·la ‘Veu de dona’, el Premi Ciutat de Sagunt per ‘Marta dibuixa ponts’, i el Premi de Literatura Eròtica la Vall d’Albaida 2009 per ‘Sara, la dona sense atributs’.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Esdeveniments

Los comentarios están cerrados.