• ca
  • es
Inici » Alcaldia » CAMPANYA PER A la RENOVACIÓ DE L’EMPADRONAMENT D’ESTRANGERS

CAMPANYA PER A la RENOVACIÓ DE L’EMPADRONAMENT D’ESTRANGERS

| 14 març, 2017

Eres ciutadà d’un país membre de la Unió Europea, o de Noruega, Suïssa, Islàndia o Liechtenstein, i estàs empadronat en la província d’Alacant? Saps que tens obligació de confirmar l’empadronament en el teu municipi?

 

El ciutadà d’un país membre de la Unió Europea, o de Noruega, Suïssa, Islàndia i Liechtenstein, que vaja a residir a Espanya per un període superior a tres mesos està obligat a sol·licitar la seua inscripció en el Registre Central d’Estrangers (RCE).

 

La inscripció en el citat Registre es fa dirigint-se personalment als serveis corresponents del Cos Nacional de Policia; i aqueix número de registre ha de figurar en el Padró Municipal d’Habitants.

 

La inscripció en el Padró haurà de realitzar-se en el municipi en el qual el ciutadà residisca habitualment.

 

Si estàs en aquest cas i continues residint en la província, tens l’obligació de CONFIRMAR aquesta situació perquè els ajuntaments puguen tenir actualitzat el seu Padró.

 

Si ja t’has inscrit en el RCE, hauràs de CONFIRMAR-HO cada 5 anys

 

Si encara no estàs inscrit, hauràs de CONFIRMAR-HO cada 2 anys

 

Un canvi de domicili o de qualsevol dada personal que el ciutadà europeu comunique a l’Ajuntament assortirà els mateixos efectes que una confirmació expressa.

 

La confirmació de residència pot consistir en:

 

*Declaració expressa del ciutadà.

 

*Comprovació de la residència per part de l’Ajuntament.

 

En el cas que un ciutadà europeu no confirme la seua residència, l’Ajuntament iniciarà un expedient de baixa d’ofici d’aqueix ciutadà, amb audiència de l’interessat.

 

 

Informació per a ciutadans NO COMUNITARIS

 

Eres un ciutadà no comunitari empadronat en la província d’Alacant però no tens autorització de Residència Permanent? Saps que estàs obligat a RENOVAR la teua inscripció en el Padró?

 

El ciutadà no comunitari que es trobe empadronat en un dels municipis de la província d’Alacant, i no tinga autorització de Residència Permanent, haurà de RENOVAR la seua inscripció en el Padró cada 2 anys.

 

La renovació és un acte exprés que ha de formalitzar el ciutadà en l’ajuntament del municipi on residisca, a través de l’imprés oficial corresponent.

 

Si aquests ciutadans comuniquen modificació de domicili o dades personals, l’ajuntament pot instar a “renovar” la inscripció encara que no hagen transcorregut els 2 anys des de l’última renovació.

 

En el cas que els ciutadans no comunitaris no renoven la seua inscripció, l’ajuntament respectiu acordarà una baixa en el Padró per caducitat, que podrà fer-se efectiva sense necessitat d’audiència prèvia de l’interessat.

 

Per a més informació en diversos idiomes: http://www.ciudadanosextranjeros.es/actividades.php

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies, Temes Generals

Los comentarios están cerrados.