• ca
  • es
Inici » Entorn Natural » Callosa rebaixa al 0,5% per cent els impostos per actuacions urbanístiques en l’àmbit agrícola

Callosa rebaixa al 0,5% per cent els impostos per actuacions urbanístiques en l’àmbit agrícola

| 3 febrer, 2016

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià ha aprovat reduir al 0,5% els dos impostos que afecten a actuacions urbanístiques en l’àmbit agrícola, amb la finalitat d’afavorir econòmicament als agricultors callosins i protegir així la seua activitat. La rebaixa s’ha fet efectiva a través de la modificació de la seua ordenança fiscal, aprovada en ple dijous passat.

 

En concret s’ha reduït en l’àmbit agrícola l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) d’un 4% al 0,5%. I Igualment s’ha rebaixat la Taxa de Llicències Urbanístiques (TLU) d’un 1,2% a un 0,5% també en les explotacions agrícoles. Pel que, en total, els impostos relatius a actuacions urbanístiques a executar en explotacions agrícoles serà d’un 1%.

En el cas del ICIO, es reportarà en el moment d’iniciar-se la construcció, instal·lació o obra, tot i que no s’haja obtingut la corresponent llicència urbanística.

Quant a la TLU, s’aplicarà una quota mínima de 10 euros, en el cas que l’aplicació de la tarifa resultara una quantitat inferior a la mateixa.

Aquests dos tipus de gravamen s’aplicaran a aquelles actuacions vinculades a explotacions agrícoles consistents en hivernacles, tallavents i instal·lacions similars, provisionals o permanents; els desmuntes, les explanacions, els abancalaments i aquells moviments de terra que excedisquen de la pràctica ordinària de labors agrícoles. Igualment s’aplicarà a l’obertura de camins, així com la seua modificació o pavimentació, la construcció de basses, les tales i abatiment d’arbres que constituïsquen massa arbòria. Finalment, també afectarà a la col·locació i reparació de conduccions de reg enterrades en vies públiques i camins.

L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, ha assenyalat que “l’agricultura passa per un moment delicat, per açò, creiem necessari impulsar des de l’Ajuntament les mesures necessàries que estan al nostre abast per a protegir-la i preservar-la”.

 

Vistas_campos_callosa

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Entorn Natural, Hacienda y Pratrimonio, Notícies, Temes Generals

Los comentarios están cerrados.