• ca
  • es
Inici » Notícies » Callosa d’en Sarrià, seu de la 3a Jornada Interdisciplinària sobre Platges Continentals

Callosa d’en Sarrià, seu de la 3a Jornada Interdisciplinària sobre Platges Continentals

| 5 juny, 2018


*La iniciativa té com a objectiu potenciar el turisme d’interior i posar en valor la singularitat del territori
L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, ha inaugurat aquest matí en la Casa de Cultura la 3a Jornada Interdisciplinària sobre Platges Continentals que enguany s’ha celebrat en la localitat amb la participació de pobles de la Comunitat Valenciana que posseeixen també les denominades platges continentals, amb els quals s’ha intercanviat impressions i s’han abordat suggeriments i problemàtiques per a millorar els serveis i la gestió turística d’aquests espais.

Entre els assistents es trobaven, a més de la representació callosina encapçalada pel primer edil, unes altres d’Anna, Bolbaite i Navarrés, encapçalades també per les seues alcaldesses, el primer tinent d’alcalde de Gestalgar i el director de la Fundació de Turisme de Montanejos. Igualment han assistit a la jornada el president de la Comunitat General de Regants, el president de l’AES i representants d’establiments turístics de la zona d’Algar.

Segons ha explicat l’alcalde de Callosa, Josep Saval, aquesta iniciativa que es va iniciar fa tres anys té com a objectiu principal “millorar la gestió de les platges continentals de la Comunitat Valenciana per a potenciar el turisme d’interior i posar en valor la singularitat del territori”.

Després de la inauguració i el discurs de benvinguda de la primera autoritat callosina, la jornada ha continuat amb una conferència, a càrrec del regidor de Turisme de Callosa, Alfonso Puigcerver, i la tècnic municipal de Turisme, Irma Seguí, sobre ‘Gestió econòmica i manteniment de platja continental’, en la qual s’han basat en Les Fonts d’Algar. En la conferència s’han plantejat a més alguns suggeriments per a trencar amb l’estacionalitat turística, ja que el 75% dels visitants de Les Fonts d’Algar es registren durant els mesos d’estiu. A més, s’ha subratllat la importància econòmica de la gestió del paratge, els ingressos del qual suposen prop del 20% del pressupost municipal.

La jornada interdisciplinària ha prosseguit amb una taula col·loqui en la qual s’ha abordat l’anàlisi de fluxos de visitants a les platges continentals i s’ha desenvolupat una taula tècnica per a tractar el tema d’aparcaments i accessos a les platges continentals moderada pel cap de la Secció d’Infraestructures Turístiques de l’Agència Valenciana de Turisme, Amadeo Cardona. Finalment, els assistents han visitat Les Fonts d’Algar per a comprovar in situ la gestió del paratge natural.

Les platges continentals són zones associades a rius, embassaments i llacs on el bany i els esports nàutics estan permesos. En l’actualitat, la Comunitat Valenciana compta amb 11 platges continentals, que designa anualment el Ministeri de Sanitat: Les Fonts d’Algar, a Callosa d’en Sarrià; riu Anna, en Anna; riu Mijares, a Cirat; riu Mijares, a Montanejos; riu Sellent, a Bolbaite; riu Túria, a Gestalgar; riu Túria, a Sot de Chera; manatial riu Tuéjar, a Tuéjar, llacuna Platja-Muntanya a Navarrés, banys La Platgeta, a Chelva; i banys Salto de la Novia, Navajas.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Notícies, Turisme

Los comentarios están cerrados.