• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Callosa d’en Sarrià se suma al Pla Edificant amb projectes d’accessibilitat per als col•legis Bernat de Sarrià i Mirantbó

Callosa d’en Sarrià se suma al Pla Edificant amb projectes d’accessibilitat per als col•legis Bernat de Sarrià i Mirantbó

| 1 juny, 2018

El Ple Municipal va aprovar ahir sol·licitar la delegació de competències a la Generalitat Valenciana per a l’execució de diverses actuacions en els col·legis públics d’Infantil i Primària, Bernat de Sarrià i Mirantbò, a través del Pla Edificant.

 

Des del departament d’Urbanisme s’han redactat les memòries tècniques de diversos projectes que milloraran l’accessibilitat de tots dos centres educatius, donant resposta a les necessitats exposades pels consells escolars de tots dos col·legis, amb els quals es van reunir els responsables municipals per a conèixer de primera mà quins eren les seues principals demandes.

 

Entre les actuacions que es duran a terme en el CEIP Bernat de Sarrià destaquen diverses actuacions de millora de l’accessibilitat per a alumnes amb mobilitat reduïda, la restauració de la façana, l’ampliació i insonorització del menjador i reforma de la cuina, la construcció d’un gimnàs insonoritzat que servisca de sala multiusos, condicionament de les portes d’eixida d’emergència, la instal·lació d’un interfon en la cuina, ampliació de la zona de porxos i l’adequació dels lavabos de l’edifici d’Infantil. La memòria tècnica contempla un pressupost de més de 480.000 euros per a aquestes actuacions.

 

En el CEIP Mirantbò s’instal·larà un ascensor per a resoldre l’accessibilitat d’alumnes amb mobilitat reduïda i la creació d’un pati per a hort escolar. La memòria tècnica contempla un pressupost de més de 120.000 euros per a aquestes actuacions.

 

Les memòries tècniques de tots dos centres es remetran ara a la Conselleria d’Educació per a la seua aprovació definitiva i el traspàs de competències per a la seua execució.

 

Les actuacions seran finançades al cent per cent per la Generalitat Valenciana gràcies al pla de Marzà. L’edil d’Educació, Estela Menaches, ha agraït al Govern Valencià “el compromís ferm que estan tenint amb l’Educació i pel qual Callosa d’en Sarrià podrà realitzar actuacions de millora necessàries en els seus centres”. Així mateix, ha agraït també als consells escolars i a l’equip tècnic de l’Ajuntament la seua labor per a aconseguir aquest objectiu.

 

La proposta ha sigut aprovada amb els vots favorables de l’equip de govern (Compromís i PSOE), les edils no adscrites, Mª Carmen Mascaró i Montserrat Romeu. Els regidors del PP es van abstenir.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Educació, Notícies

Los comentarios están cerrados.