• ca
  • es
Inici » Igualtat » Callosa d’en Sarrià homenatja a les dones dedicades a l’ensenyament en els anys 60 i 70

Callosa d’en Sarrià homenatja a les dones dedicades a l’ensenyament en els anys 60 i 70

| 9 març, 2018

(Fotos Salvador Fotògraf)

 

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona celebrat ahir, l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià va homenatjar a aquelles dones dedicades a l’ensenyament en els anys 60 i 70 en un acte que va tenir lloc a la vesprada en una abarrotada Casa de Cultura. Va ser un reconeixement a catorze dones callosines, quatre d’elles a títol pòstum, pel seu treball i dedicació en una època tan difícil per a les dones.

 

La regidora d’Igualtat, Rosa Mari Savall, va agrair a totes elles l’haver ajudat a “obrir el camí a altres dones amb la seua capacitat i valentia en una època i en un entorn en el qual estudiar i introduir-se en el món professional sent dona era més un privilegi que un dret”. L’educatiu va ser un dels sectors en els quals es va aconseguir obrir una xicoteta bretxa en un sistema dominat per homes. “Amb elles va entrar aire fresc a les aules i van deixar una empremta femenina en l’educació. Va ser el seu granit d’arena, i per açò els volem donar les gràcies i reconèixer la seua aportació perquè no quede en l’oblit”, va reivindicar l’edil.

 

Adela Rovira (a títol pòstum), Rosalía Roig (a títol pòstum), Carmen Herrero (a títol pòstum), Rosa Cases (a títol pòstum), Luisa Berenguer, Angelita Blanquer, María Montiel, Jerónima Fornés, Mª Rosa Espasa, María Dolores Vila, Edel Vidal, Filo Calvo, Aurora Roig Berenguer i Ángela Ponsoda van ser les homenatjades de la vesprada.

 

L’acte va començar amb l’actuació de l’aula de dansa contemporània de la Universitat d’Alacant ‘In Love’ i, a continuació, es va projectar un vídeo amb fotografies del període de docència de les homenatjades. Finalment, les presents van anar pujant una per una a l’escenari on li les va obsequiar amb una rosa i un detall.

 

Aquest acte forma part de la programació de la Setmana de la Dona, que culminarà aquesta vesprada amb la Trobada Comarcal de Dones de la Marina Baixa, que enguany se celebra a Finestrat, i en el qual participa Callosa d’en Sarrià.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Igualtat, Notícies

Los comentarios están cerrados.