• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Callosa d’en Sarrià rep del Govern Central uns 23.500 euros d’ajuda per a pal•liar els danys per les pluges de gener

Callosa d’en Sarrià rep del Govern Central uns 23.500 euros d’ajuda per a pal•liar els danys per les pluges de gener

| 17 octubre, 2017

 

*L’ajuda se suma a la concedida per la Generalitat Valenciana que ascendeix a més d’un milió i mitjà

El Govern d’Espanya ha concedit a l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià una subvenció per un import total de 23.561,55 euros en concepte de despeses d’emergències com a conseqüència del temporal de pluges que va patir el municipi en el passat mes de gener.

 

El cost total que va desemborsar en Ajuntament callosí per aquest concepte s’estima en quasi 56.000 euros, entre despeses de personal de Serveis Tècnics i de la Policia Local, així com diverses actuacions de reparació urgent que es van haver de dur a terme.

 

Aquesta subvenció se suma a la ja concedida per la Generalitat Valenciana per més d’un milió i mig, que contemplava tant els danys produïts per les pluges del mes de desembre de 2016 com els esdevinguts en el mes de gener de 2017. D’una banda, des de la Conselleria d’Agricultura es va destinar com a ajuda urgent 1,5 milions d’euros per a la reparació de la Bassa d’Onaer, la conducció de la Font Major, així com la construcció de dos assuts en el riu el Castell de Guadalest i un sifó en el reg del Margequivir, per pal.liar danys tots ells produïts pel temporal de gener.

 

D’altra banda, des de Presidència de la Generalitat s’han concedit també 33.516,09 euros per a pal·liar danys patits en determinades infraestructures del municipi com a conseqüència de les fortes pluges del mes de desembre de 2016, els quals  l’Ajuntament havia quantificat en un total de 34.400 euros. Entre aquestes infraestructures es troba la reposició en el recorregut turístic de l’Algar de la barana i reforç de fonamentació en el pont principal de la cascada, la reparació de sostre de la Biblioteca Municipal o el sostre del Museu Etnològic, així com la neteja i reposició del ferm de diversos camins rurals.

 

Cal recordar que les fortes pluges, tant del mes de desembre de 2016 com de gener 2017, van produir danys a Callosa d’en Sarrià per valor de més de 9 milions d’euros, afectant a sistemes de reg, infraestructures hidràuliques, camins rurals, edificis i instal·lacions municipals, finques agrícoles i habitatges.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.