• ca
  • es
Inici » Agricultura » Callosa d’en Sarrià rendix homenatge a la seua història agrària en el llibre ‘Llaurar terra nova: Història del regadiu a Callosa d’en Sarrià’

Callosa d’en Sarrià rendix homenatge a la seua història agrària en el llibre ‘Llaurar terra nova: Història del regadiu a Callosa d’en Sarrià’

| 27 juny, 2016

invitació 1 (4)

*La presentació del llibre tindrà lloc divendres que ve, 1 de juliol, a les 20.00 hores, en el Poador

Callosa d’en Sarrià presenta divendres que ve, 1 de juliol, a les 20.00 hores, el llibre de Joan Vicent Martín Devesa ‘Llaurar terra nova: Història del regadiu a Callosa d’en Sarrià’. Un llibre que destaca l’esforç de tot un poble per créixer i desenvolupar-se fins a aconseguir ser el referent que és hui a la comarca de la Marina Baixa en temes hídrics i en l’activitat agrària. L’acte de presentació tindrà lloc en el Poador de Callosa d’en Sarrià com a símbol de la important xarxa hídrica del poble i de la compatibilitat de l’ús urbà i agrícola de l’aigua des de fa més de 200 anys.

 

L’autor Joan Vicent Martín ha realitzat un ardu treball de recerca sobre el sistema de regadiu de Callosa, de com va nàixer i es va desenvolupar fins a convertir a Callosa d’en Sarrià en un dels pocs municipi de la comarca de la Marina Baixa on el principal sector econòmic segueix sent l’agricultura.

 

El llibre recapta informació sobre l’expansió dels sistemes de regadiu des d’època medieval i destaca l’important creixement que ha tingut en els últims 350 anys, passant de tenir 70 hectàrees de regadiu a més de 1.500 hectàrees en l’actualitat. Un espectacular increment que ha multiplicat per 3 la superfície del regadiu només en els últims 60 anys, segons apunta Martín.

 

La Comunitat General de Regants i Usuaris de Callosa d’en Sarrià ha editat el llibre de Joan Vicent Martín. S’han llançat 1.000 exemplars de 240 pàgines que es podran adquirir en qualsevol llibreria de Callosa i de la comarca per un preu de 15 euros.

 

A l’acte de presentació acudirà l’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, qui ha felicitat Martín per “l’àrdua labor que ha dut a terme i que ens permetrà conéixer millor la història del nostre poble i l’esforç que van realitzar els nostres avantpassats per a convertir Callosa d’en Sarrià en un referent en la comarca en el que a sistemes de regadiu es refereix i aconseguint una activitat agrària de les més competitives”.

 

Joan Vicent Martín Devesa és llicenciat en Història per la Universitat de Granada i s’ha especialitzat en la Història Medieval i de l’Edat Moderna de la Corona d’Aragó, amb especial interés en el Regne de València i l’estudi dels sistemes hidràulics.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Agricultura, Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.