• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Callosa d’en Sarrià reivindica el tancament de la central nuclear de Cofrents en 2021

Callosa d’en Sarrià reivindica el tancament de la central nuclear de Cofrents en 2021

| 31 març, 2017

El ple Municipal va aprovar ahir demanar al Govern “el tancament i desmantellament” de la central nuclear de Cofrents (València) quan finalitze l’actual període de pròrroga de funcionament, al març de 2021.

 

La moció, presentada per l’equip de govern (Compromís i PSOE), també reclama que no s’autoritze la construcció d’un magatzem temporal individualitzat de residus radioactius dins els terrenys de la central nuclear “per ser innecessari”, ja que aquesta infraestructura disposa de capacitat d’emmagatzematge suficient fins a la seua data de tancament en 2021. Així mateix, el document proposa instar al Govern a modificar el marc normatiu que ha paralitzat la implantació de les energies renovables. Segons resa la moció, es tracta de “fomentar, a nivell local, autonòmic i estatal, la instal·lació de mòduls solars per a calfar aigua, en substitució dels termos elèctrics, que s’amortitzen en 4 anys amb l’electricitat que estalvien”.

 

Igualment, el document demana l’eliminació definitiva de les portes giratòries, tant les que permeten endollar a ex membres del govern en les empreses elèctriques, com en bancs i altres empreses que puguen incidir en l’adreça de les polítiques estratègiques de l’Estat: l’energia, l’economia, la defensa, la seguretat, etc.

 

A través d’aquesta reclamació, l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià vol contribuir a la sostenibilitat planetària i deixar a les generacions futures models per a la millora de la conservació mediambiental.

 

La moció va comptar amb els vots a favor dels regidors de l’equip de govern, la regidora de UPyD i l’edil no adscrita. Els membres del grup municipal del PP es van abstenir.

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.