• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Callosa d’en Sarrià registra un descens del 24% en infraccions penals en el que va d’any

Callosa d’en Sarrià registra un descens del 24% en infraccions penals en el que va d’any

| 12 setembre, 2017

*Hui s’ha celebrat en l’Ajuntament la Junta Local de Seguretat amb la presència del subdelegat del govern a Alacant i comandaments dels diferents cossos de seguretat

*En la reunió s’ha coordinat també el dispositiu especial de seguretat per a festes de Moros i Cristians

El subdelegat de Govern a Alacant, José Miguel Saval Pérez, i l’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, han presidit aquest matí en l’Ajuntament la Junta Local de Seguretat que se celebra cada any i en la qual s’ha constatat un descens del 24% en les infraccions penals comeses en el que va d’any en la localitat.

 

El primer edil ha valorat positivament aquest descens en els delictes comesos, així com el que s’hagen registrat el mateix nombre de detinguts que el passat any, 31 en total, doncs “açò demostra l’eficàcia en la coordinació i el treball que estan realitzant els Cossos de Seguretat de l’Estat en Callosa”.

 

En la Junta Local de Seguretat també han estat presents el capità Cap de la 4º Companyia de Calp, Antonio Jesús García Guzmán; el sergent del lloc de la Guàrdia Civil de Callosa, José Morejón Gilaranz; el representant de l’Administració Autonòmica, José Brogueras Rodríguez; la cap de la Unitat contra la violència sobre la dona, Purificació Algaba Blanquez; l’oficial de la Policia Local, Isabel Vanesa Pérez; el primer tinent d’alcalde, Alfonso Puigcerver; la regidora de Festes, Rosa Mari Savall; i la regidora de Trànsit, Lumi Puigcerver.

 

Durant la reunió s’ha realitzat un balanç estadístic dels delictes registrats en l’últim any en el municipi i de les intervencions realitzades pels diferents cossos de seguretat. Des de la Policia Nacional s’ha constatat un increment de la presència d’agents en el municipi, així com de la realització de tres operatius especials en el que va d’any. Igualment La Policia Nacional ha realitzat inspeccions de treball a 8 empreses i a 42 ciutadans, sense que s’hagen registrat incidències significatives.

 

La Junta Local també ha analitzat els casos de violència de gènere que existeixen en Callosa. En total es té constància de 12 casos, 9 de les víctimes amb nivell de risc baix i 3 amb nivell no apreciat

 

Igualment s’ha donat compte del pla director pel qual la Guàrdia Civil i la Policia Local es coordina per a oferir xarrades en els centres educatius de la localitat amb la finalitat d’establir una relació de confiança entre els cossos de seguretat i la comunitat educativa. L’objectiu del pla director és el d’evitar conductes delictives entre els més joves.

 

En la trobada el subdelegat del govern a Alacant ha posat l’accent principalment a fomentar l’ús de l’app para mòbils Alertcops, un servei d’alertes de seguretat ciutadana de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat a través del com es poden realitzar denúncies d’una forma àgil i més còmoda per al ciutadà.

 

Dispositiu de Festes

Un altre dels assumptes d’interès de la Junta Local de Seguretat ha sigut la coordinació del dispositiu especial que s’engegarà del 7 al 10 d’octubre amb motiu de les festes de Moros i Cristians.

 

En aquest sentit, el subdelegat ha enviat un missatge de tranquil·litat pel que fa als actes i esdeveniments que comporten grans aglomeracions de persones pel temor a possibles atemptats terroristes. No obstant açò, ha assenyalat que s’establirà un protocol d’estratègies preventives coordinades entre els diferents cossos de seguretat, així com mesures preventives en aquells carrers més concorreguts. José Miguel Saval ha indicat que l’increment de la vigilància serà primordial i en aquest sentit ha assenyalat que “no cal tenir complex de permetre i afavorir la màxima presència de gent uniformada en els carrers”.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies, Seguretat Ciutadana

Los comentarios están cerrados.