• ca
  • es
Inici » Educació » Callosa d’en Sarrià presenta el projecte ‘Camí Segur al Col.le’ per a reduir el trànsit i fomentar hàbits saludables entre els escolars

Callosa d’en Sarrià presenta el projecte ‘Camí Segur al Col.le’ per a reduir el trànsit i fomentar hàbits saludables entre els escolars

| 23 gener, 2018

*La Casa de Cultura acull una reunió informativa el divendres, 26 de gener, a les 20.00 hores, per a explicar el pla establit

La Regidoria d’Educació, que dirigeix l’edil Estela Menaches, presentarà divendres que ve, 26 de gener, a les 20.00 hores, en la Casa de Cultura el projecte ‘Camí Segur al Col.le’. Segons ha explicat Menaches, “es tracta d’un projecte que estableix pels carrers del municipi rutes segures perquè els escolars arriben als seus centres educatius caminant”.

La regidora d’Educació ha assenyalat que “l’objectiu últim d’aquesta iniciativa és fomentar hàbits saludables entre els escolars i, al mateix temps, descongestionar el trànsit, reduint la contaminació atmosfèrica i acústica, la qual cosa en definitiva suposa una millora en la qualitat de vida de tot el poble”.

Per a açò s’han dissenyat cinc rutes, una per cada centre educatiu, que s’han marcat amb les petjades d’uns peus, seleccionant un color per a cadascuna d’elles. La Ruta 1 conduirà al Col·legi Almedia i les petjades són de color blanc. La Ruta 2 arribarà fins a l’IES de Callosa d’en Sarrià i les petjades són de color groc. La Ruta 3 conduirà al Col·legi Mirantbò i les petjades són de color blau. La Ruta 4 anirà fins al centre educatiu d’Infantil del Bernat de Sarrià, situat en la plaça del Llaurador, i. les petjades són de color taronja. Finalment, la Ruta 5 arribarà fins al centre educatiu de Primària del Col·legi Bernat de Sarrià i les petjades són de color rosa.

Des de la Regidoria d’Educació s’ha fet una crida perquè la comunitat educativa puga acudir a la reunió que se celebrarà aquest divendres, ja que per a engegar aquest pla es necessita la implicació i el suport de la mateixa i, a més, es precisaran persones voluntàries perquè acompanyen als alumnes als centres, amb una estimació d’uns 15 voluntaris cada dia. Per açò, se sol·licitarà la col·laboració de voluntaris entre les mares, pares, àvies, avis, etc., dels alumnes o de qualsevol persona que vulga prestar aquest servei de forma voluntària. En aquest sentit, cada ruta comptarà amb punts de trobada en els quals els voluntaris arreplegaran als alumnes per a acompanyar-los als seus respectius centres. No obstant açò, la qual cosa es persegueix amb les rutes és donar autonomia a l’alumnat garantint la seua seguretat.

Menaches ha indicat que el pla ja estava dissenyat en el departament municipal d’Educació i que “tan sols feia mancada voluntat per a aplicar-ho i engegar-ho. Per açò, des que se’m va donar a conèixer el projecte em va semblar una gran idea per a dur-ho a terme i en açò hem treballat perquè puga ser una realitat a partir d’enguany”. L’edil ha assenyalat que en la reunió del divendres participaran totes persones implicades des del principi en aquest projecte.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Educació, Notícies

Los comentarios están cerrados.