• ca
  • es
Inici » Cultura » Callosa d’en Sarrià presenta el llibre ‘Els parlars valencians’ sobre la diversitat lingüística del valencià

Callosa d’en Sarrià presenta el llibre ‘Els parlars valencians’ sobre la diversitat lingüística del valencià

| 16 gener, 2018

Divendres que ve, 19 de gener, la Casa de Cultura acull la presentació del llibre ‘Els parlars valencians’. En l’acte, que començarà a les 19.30 hores, intervindran els dos autors, els filòlegs Vicent Beltran Calvo (de Callosa) i Carles Segura-Llopes, acompanyats per la tècnica de Cultura i Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià, Maite Cano.

 

‘Els parlars valencians’ descriu la riquesa lingüística que presenta el català al País Valencià a partir d’estudis i d’un meritori treball de camp amb enquestes dialectològiques a informants de més de 250 localitats de la geografia valenciana. Els treballs que han donat lloc a aquest llibre han sigut mereixedors del Premi IEC de Lexicografia i Onomàstica Joan Coromines 2017.

 

L’obra s’organitza en quatre parts: la primera mostra una visió general de les característiques de les parles descrites, mentre que en el segon apartat es classifica i descriu cadascuna de les varietats estudiades. La tercera està ordenada segons l’estructura tradicional de les monografies dialectals.

 

Des de l’Ajuntament s’ha animat a tots els callosins i callosines i a tots els que aprecien la nostra llengua i la seua enriquidora diversitat lingüística al fet que no falten a aquesta cita que, sens dubte, servirà per a valorar més la nostra llengua i sentir-nos-en més orgullosos.

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.