• ca
  • es
Inici » Agricultura » Callosa d’en Sarrià presenta al Consell un projecte d’infraestructura hidràulica bàsica i de reg per degoteig

Callosa d’en Sarrià presenta al Consell un projecte d’infraestructura hidràulica bàsica i de reg per degoteig

| 22 juny, 2016

22062016_visita_director_agricultura_callosa_0122062016_visita_director_agricultura_callosa_02

*L’objectiu és modernitzar el sistema per a una major eficiència en el reg i aconseguir un major estalvi d’aigua i d’energia

L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, al costat del regidor de Serveis Tècnics, Alfonso Puigcerver, i membres de la Comunitat General de Regants i Usuaris del municipi s’han reunit aquest matí amb el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Rogelio Llanes Ribas, i diversos tècnics de la Conselleria per a abordar l’estudi preliminar que ha elaborat la Comunitat de Regants sobre el projecte de modernització de la infraestructura hidràulica bàsica i el canvi del reg tradicional pel sistema de reg per degoteig.

 

El projecte d’implantació del sistema de reg per degoteig abastaria 1.848 hectàrees de reg, la més gran de tota la Marina Baixa, i la fi última seria el d’unificar totes les comunitats de regants en una sola infraestructura única. Aquesta instal·lació afectaria, no solament al municipi de Callosa d’en Sarrià, sinó també a les localitats de Bolulla, la Nucia i Altea, que també es beneficiarien de la modernització del sistema.

 

Segons ha declarat l’alcalde de Callosa “a través d’aquest projecte es milloraria l’eficiència del reg i s’aconseguiria un estalvi important d’aigua, així com l’optimització de l’energia que comportaria una reducció significativa dels costos actuals”. Així mateix, ha indicat que la modernització de les infraestructures aconseguiria una major sostenibilitat ambiental amb l’absència de riscos de contaminació en els aqüífers, l’alliberament de recursos per al proveïment urbà de la comarca i una major sostenibilitat en l’activitat agrària de la zona.

 

La Comunitat General de Regants i Usuaris de Callosa proposa en l’estudi optimitzar l’ús del pantà del Castell de Guadalest i incorporar al reg les seues aigües. Per a açò planteja revisar les polítiques de seguretat que obliguen el pantà a desembassar anualment 3hm3. La mesura suposaria un estalvi benvolgut d’uns 700.000 euros. Conseqüentment, es necessitaria una bassa amb una capacitat mínima d’aigua d’1hm3. Una de les possibles ubicacions que ha exposat la Comunitat de Regants seria la bassa de ‘Massatava’.

 

El pressupost per a abordar el projecte presentat al Consell podria aconseguir els 30 milions d’euros entre el sistema de bombament, conduccions, dipòsits, basses i xarxa de reg.

 

La reunió ha tingut lloc a la seu de la Comunitat General de Regants i Usuaris de Callosa d’en Sarrià i després la comitiva ha visitat els pous de Sacos i la possible ubicació de la futura bassa de ‘Massatava’ per a estudiar el projecte sobre el terreny.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Agricultura, Alcaldia, Notícies, Serveis Tècnics

Los comentarios están cerrados.