• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Callosa d’en Sarrià pateix danys en el 70% del seu sistema de regadiu

Callosa d’en Sarrià pateix danys en el 70% del seu sistema de regadiu

| 23 gener, 2017

23012017_reunión_daños_lluvias23012017_reunión_diputado_daños_lluvias

*Ajuntament i Comunitat General de Regants treballen per a garantir el subministrament d’aigua potable davant els desperfectes en la canonada principal

*L’equip de govern s’ha reunit amb els cossos de seguretat i responsables de diferents organismes per a coordinar un pla d’avaluació de danys

Les fortes pluges han causat nombroses incidències en el municipi de Callosa d’en Sarrià des de la vesprada del dissabte i al llarg de tota la jornada del diumenge. L’Ajuntament, a través dels Serveis Tècnics i en coordinació amb els Cossos de Seguretat (Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil), està treballant a atendre totes les actuacions d’urgència. L’alcalde, Josep Saval, ha manifestat que “encara que encara és prompte per a fer una estimació específica, els danys són molt quantiosos ja que són moltes les infraestructures afectades, tant públiques com a privades”.

 

El primer edil ha assenyalat, entre uns altres, danys en els sistemes de regadiu del poble, en les principals canalitzacions per al proveïment d’aigua, en nombrosos camins rurals que romanen tallats per despreniments de barrancs i per caiguda d’arbres, així com incidències en diferents edificis públics en els quals s’han produït filtracions d’aigua. Entre ells, el Poliesportiu, on s’han suspès les classes aquesta vesprada, la Biblioteca Municipal, el Museu Etnològic, l’ascensor de la Casa de Cultura que roman fora de servei, o el cementeri municipal que roman clausurat, ja que es troba anegat i ha patit la caiguda de diversos arbres.

 

Danys en regs i infraestructures hídriques

Saval ha informat que s’han registrat danys en el 70% del sistema de regadiu de Callosa, a l’espera d’una valoració més exhaustiva. Una dada que preocupa bastant a l’administració local, ja que si no s’actua amb urgència podria afectar de forma desastrosa als camps de cultiu de la localitat. Des de la Cooperativa de Callosa d’en Sarrià s’ha informat que els danys en hortes són difícils de quantificar encara, però igualment s’ha incidit que les destrosses registrades en infraestructures són molt nombrosos.

 

D’altra banda, Ajuntament i Comunitat General de Regants es troben treballant per a garantir el subministrament d’aigua potable en el municipi, davant els desperfectes que presenta la canonada principal. Per a evitar possibles despreniments que causen majors danys, no s’ha pogut posar en funcionament el motor d’impulsió de la canonada principal que va des de l’Estació de Bombament de Sacos al dipòsit número cinc, que proveeix d’aigua de forma habitual al municipi, i, de moment, s’està garantint el subministrament a través de l’Estació de Bombament del carrer de la Font.

 

Carreteres i camins tallats

Pel que fa a les carreteres i camins, des de la Policia Local s’ha informat que continua tallada la carretera CV-755 a l’altura del Castell de Guadalest des del Km, 2.5 al Km. 8 en tots dos sentits. També continua tallada el carrer de Canterers i el camí de Sacos, i la CV70 per Beniardà. El carrer de Plataners de la Urbanització Santa Clara també està tallada, ja que s’ha enfonsat part del seu vial provocant el trencament d’una canonada que ha deixat sense aigua a algunes dels habitatges de la zona.

 

Des de l’Ajuntament s’ha recomanat a la ciutadania extremar les precaucions en tots els camins rurals. De fet, alguns d’ells s’han hagut de tancar al tràfic.

 

Segons ha assenyalat l’alcalde, en l’última setmana s’han registrat un total de 410 litres/m2 a Callosa d’en Sarrià. I el dissabte el Riu Algar va arribar a registrar fins a 120.000 litres per segon de cabal.

 

 

Reunions amb els cossos de seguretat i organismes afectats

L’equip de govern s’han reunit aquest matí amb els responsables de la Policia Local, de Protecció Civil, dels Serveis Tècnics municipals, representants de la Cooperativa i de la Comunitat General de Regants per a avaluar la situació i establir un pla de coordinació per a realitzar un informe conjunt, amb la finalitat de poder quantificar els danys i sol·licitar ajudes econòmiques a les diferents administracions supramunicipals.

 

L’alcalde, al costat de diferents membres de l’equip de govern, s’ha reunit també aquest matí en el consistori amb el diputat provincial Agustín Navarro, i igualment ha mantingut converses amb el diputat Gerard Fullana. Els dos diputats s’han interessat per les incidències registrades en la localitat callosina i han pres nota de les intervencions que necessiten d’una major urgència, sobretot pel que fa a les instal·lacions i edificis públics.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies, Seguretat Ciutadana

Los comentarios están cerrados.