• ca
  • es
Inici » Agricultura » Callosa d’en Sarrià ofereix demà una conferència informativa sobre la ‘Xylella Fastidiosa’

Callosa d’en Sarrià ofereix demà una conferència informativa sobre la ‘Xylella Fastidiosa’

| 18 juliol, 2017

*La ponència tindrà lloc en la Casa de Cultura, a les 20.00 hores, a càrrec de tècnics de la Unió de Llauradors

Demà dimecres, 19 de juliol, el saló d’actes de la Casa de Cultura de Callosa d’en Sarrià acollirà una conferència informativa sobre la ‘Xylella Fastidiosa’, a càrrec de tècnics de la Unió de Llauradors.

 

La ‘Xylella Fastidiosa’ és un bacteri amb un rang de plantes hospedantes molt ampli, i que pot produir greus danys en cultius tals com els cítrics, la vinya, l’olivera i algunes espècies del gènere Prunus, així com en nombroses espècies ornamentals i forestals.

 

La seua transmissió és per vectors, tots ells hemípteres que s’alimenten del xilema de les plantes. Aquest bacteri provoca un decaïment ràpid i generalitzat de la planta, produint-se, en els casos més greus, la seca de fulles i branques, i finalment la mort de tota la planta.

 

El passat mes de juny es va anunciar la primera detecció del bacteri en la península, concretament en una parcel·la d’ametlers del Castell de Guadalest. La Conselleria d’Agricultura ha engegat un Pla de Contingència, realitzant tasques intenses de prospecció, mostreig i trampeo en una zona de 100 metres al voltant del focus al Castell de Guadalest. Així mateix, es manté l’àrea de vigilància en un radi de 10 quilòmetres en compliment de la normativa europea.

 

Davant aquesta detecció, des de la Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià, juntament amb la Unió de Llauradors i la Cooperativa Agrícola Ruchey s’ha organitzat aquesta conferència per a la difusió de mesures d’identificació, control i prevenció de la plaga.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Agricultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.