• ca
  • es
Inici » Cultura » Callosa d’en Sarrià inaugurarà al setembre un cicle formatiu de música i dansa antiga amb professors de primer ordre.

Callosa d’en Sarrià inaugurarà al setembre un cicle formatiu de música i dansa antiga amb professors de primer ordre.

| 8 abril, 2016

cartell musicaloxa*Els cursos s’engloben dins de la programació ‘Musicaloxa’ que inclouen a més el Cicle de l’Orgue de Callosa i concerts nocturns

*El termini de matrícula ja està obert i els 20 primers inscrits es beneficiaran d’allotjament gratuït en l’alberg municipal i del transport fins a la seu del curs

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià i l’associació cultural Ple a 4 inauguraran en el mes de setembre un cicle formatiu de música i dansa antiga que s’engloba dins de la programació denominada ‘Musicaloxa’, que inclou a més concerts nocturns i el ja consolidat Cicle d’Orgue de Callosa.

 

En total seran cinc cursos que es desenvoluparan del 2 al 10 de setembre, sota les disciplines de Cant, impartida pel professor Jordi Domènech i acompanyat per Javier Sáez; Cant Coral, impartida per Albert Alcaraz; Clavecí, impartida per Javier Artigas; Orgue, impartida per Benantzi Bilbao; i Dansa Antiga, impartida per Peio Otano.

 

Els cursos estan dirigits a alumnes i professors que desitgen descobrir o perfeccionar els seus coneixements. De fet, s’establiran dos nivells, un d’iniciació i un altre avançat.

 

El regidor de Cultura, Francesc Guardiola, ha manifestat que “aquests cursos donaran l’oportunitat als seus participants de gaudir de la qualitat i la professionalitat dels professors que vénen a impartir les diferents disciplines, ja que són músics de gran prestigi a nivell nacional i internacional”. A més, Guardiola ha expressat el seu desig de “consolidar aquest cicle formatiu a Callosa”.

 

El termini de matrícula ja està obert i els interessats a participar hauran d’inscriure’s a través de la pàgina web www.musicaloxa.com i abonar el preu corresponent del curs per a reservar la seua plaça, ja que són limitades a 25 alumnes en les disciplines de dansa antiga i cant coral, i a 10 en la resta de disciplines.

 

Allotjament i transport gratuïts per als 20 primers matriculats

El professor i membre de Ple a 4, Benantzi Bilbao, ha anunciat a més que els primers 20 alumnes matriculats es podran beneficiar d’allotjament gratuït en l’alberg municipal, així com del transport entre l’alberg i la seu del curs.

 

Els cursos es desenvoluparan en horari de matí i de vesprada, i per a les disciplines de cant coral i dansa antiga s’establirà a més un horari més flexible, de 19.00 a 21.00 hores, dirigit als alumnes d’iniciació, amb la finalitat d’implicar a tot el públic en general i, especialment als veïns de Callosa que desitgen introduir-se en aquestes arts.

 

Així mateix, les classes es complementaran amb activitats d’oci per a conèixer la localitat callosina a través del seu nucli antic i del seu paratge natural de les fonts de l’Algar, així com a altres municipis turístics propers com són Benidorm i el Castell de Guadalest, entre uns altres.

 

 

Currículums dels professors participants

 

-Jordi Domènech: Estudia piano en l’Escola de Música de Vic, en el Estudi Àngel Soler i en el Conservatori Superior de Música de Barcelona i Cant en Royal Academy of Music i en Guildhall School of Music and Drama.

 

-Albert Alcaraz: Baríton-baix, compositor i director hispanofrancès. Va estudiar piano, violí, cant i direcció en els conservatoris d’Alacant, Múrcia i València i va obtenir el seu ‘Master of Arts in Conducting’ en la Universitat de Ginebra.

 

-Javier Artigas: Cap del Departament de Música Antiga i catedràtic numerari d’Orgue i Clau del Conservatori Superior de Música de Múrcia i participant en diferents comissions d’experts convocades pel Ministeri d’Educació per a l’elaboració de les normes de l’ensenyament superior artístic.

 

-Peio Otano: Mestre de Dansa, Coreògraf i Músic, ha col·laborat com a coreògraf i/o ballarí en diverses companyies de dansa. Va ser Mestre de Dansa d’Infanticos de la Catedral de Pamplona, reintroduint la tradició barroca perduda del Ball de Seises.

 

-Benantzi Bilbao: Realitza estudis de piano, clau, orgue, cant, direcció de cors i música antiga en diversos conservatoris i centres especialitzats d’Europa obtenint les màximes qualificacions.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.