• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Callosa d’en Sarrià homenatja a Jaume Pastor Fluixà i a Salvador Seguí en el 25 aniversari de la Casa de Cultura

Callosa d’en Sarrià homenatja a Jaume Pastor Fluixà i a Salvador Seguí en el 25 aniversari de la Casa de Cultura

| 2 desembre, 2016

02122016_25_aniversario_casa_cultura_0202122016_25_aniversario_casa_cultura_0302122016_25_aniversario_casa_cultura_04

*Hui han arrancat els actes commemoratius amb la presència de l’expresident de la Generalitat Joan Lerma i el exalcalde Vicent Berenguer

La Casa de Cultura ‘Jaume Pastor Fluixà’ de Callosa d’en Sarrià ha commemorat aquesta vesprada la seua 25 aniversari amb la inauguració d’una exposició i un acte homenatge a títol pòstum als màxims impulsors de la cultura en Callosa, l’escriptor i historiador Jaume Pastor Fluixà i el músic Salvador Seguí.

A l’acte celebrat a l’interior de la Casa de Cultura han assistit l’expresident de la Generalitat Valenciana, Joan Lerma, així com el exalcalde callosí Vicent Berenguer, els qui van inaugurar l’edifici l’any 91. També ha estat present el cap del servei territorial de Cultura i Esports, José Antonio López Mira, qui va dirigir la Casa de Cultura durant quinze anys. A ells els han acompanyat l’alcalde actual de Callosa, Josep Saval, el regidor de Cultura, Francesc Guardiola, al costat de la resta de membres de la Corporació Municipal, així com la diputada autonòmica, Toñi Serna, el sotssecretari general del PSPV-PSOE a Alacant, Herick Campos, alcaldes i regidors de municipis veïns, així com nombrosos representants d’entitats culturals de Callosa i nombrosos veïns del poble.

La commemoració ha començat amb la inauguració de l’exposició en la qual es resumeixen els 25 anys d’història de la Casa de Cultura a través de fotografies, publicacions, cartells, fullets, llibres que adonen de l’efervescència cultural viscuda en aquest temps tant dins com fora de les seues instal·lacions.

Després de la visita a l’exposició, s’ha projectat un vídeo sobre els 25 anys del principal motor de la cultura en Callosa i, a continuació, s’ha celebrat en el saló d’actes l’acte homenatge a la figura de Jaume Pastor Fluixà, qui durant la seua vida va escriure sobre la història de Callosa d’en Sarrià en obres com ‘Papers del Fort de Bernia’.

Igualment s’ha reconegut al músic Salvador Seguí com a impulsor del Festival Líric que durant 17 anys es va celebrar en Callosa i que va donar a conèixer el municipi a nivell nacional i internacional. L’Ajuntament ha fet lliurament d’una placa commemorativa a les seues vídues en agraïment a la seua labor per impulsar la cultura en Callosa i per posar en valor el seu patrimoni.

Durant l’acte, els màxims artífexs que la Casa de Cultura fóra una realitat fa 25 anys han destacat la importància d’invertir en l’activitat cultural d’un poble. “A més d’en l’educació i en la sanitat, la cultura és una de les coses en les quals no es pot retallar perquè la cultura és una inversió per al progrés, per a les polítiques d’igualtat i de convivència i, en definitiva, per a la prosperitat futura”, ha afirmat l’expresident del Consell i actual senador, Joan Lerma.

Per la seua banda, l’alcalde de Callosa, Josep Saval, ha agraït als homenatjats la seua contribució cultural en Callosa, ja que “van posar en el mapa a aquest poble” i ha destacat la important activitat que alberga la Casa de Cultura en l’actualitat. Una activitat que ha fet que les instal·lacions del carrer de Sellesos “es queden xicotetes”. “Necessitem nous espais culturals reals i no en forma d’esquelets metàl·lics com el qual tenim a l’entrada del municipi i que suposadament anava a ser un auditori per a Callosa”, ha dit el primer edil callosí. “Tenim una gran efervescència cultural per la qual seguir apostant i a la qual seguir enriquint, per açò, hem de continuar treballant per la cultura i per l’associacionisme”, ha manifestat.

El regidor de Cultura, Francecs Guardiola, ha destacat el paper que ha tingut la Casa de Cultura com a “màxim motor cultural de tot un poble”. Un paper que s’ha completat amb l’activitat de la Casa de la Música, segons ha assenyalat. Així mateix, Guardiola ha lloat les figures dels homenatjats i ha destacat la projecció internacional que va atorgar el Festival Líric a Callosa d’en Sarrià.

Actes commemoratius

Els actes commemoratius entorn al 25 aniversari,  continuaran en la Casa de Cultura el dia 5 de desembre, a les 19.30 hores, amb una taula redona que tindrà per títol ‘Present, passat i futur de l’aigua a Callosa d’en Sarrià’, en la qual participaran el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes; el professor de la Universitat Politècnica de València, Batiste Torregrosa; el president de la Comunitat General de Regants i Usuaris de Callosa, Salvador Solbes; i l’historiador especialitzat en temes d’aigua, Juan Vicente Martín.

 

El 6 de desembre, a les 12.00 hores, en la plaça del Convent s’ha programat una obra teatral infantil amb el títol ‘Els orígens de Sant Nicolau’. A les 19.00 hores en la Casa de la Música es representarà l’obra teatral per a adults ‘El crèdit’, a càrrec del grup Els Saineters.

 

El dia 7 de desembre es realitzarà un homenatge al teatre callosí amb el ‘Tablao flamenco’, a càrrec del Teatre dels callosins. Serà a les 19.30 hores en la Casa de Cultura.

 

El dia 9 de desembre la Casa de Cultura acollirà a les 19.30 hores la conferència ‘L’arxiu de la Casa Ducal de Medinaceli’, a càrrec de la historiadora Francia Galiana.

 

El dia 10 de desembre hi haurà una actuació de danses tradicionals a càrrec del Grup de Danses la Faltriquera i de la Colla El Pinyol. Serà a les 19.30 hores en la Casa de Cultura.

 

L’11 de desembre es representarà en la Casa de Cultura a les 12.00 hores l’obra teatral infantil ‘El princepet’, a càrrec d’Artcrear’. Així mateix, se celebrarà en la Casa de Cultura a les 19.30 hores un concert líric a càrrec de Marta Mathéu (exalumna del Festival Líric) i Benantzi Bilbao.

 

Finalment, el programa d’actes conclourà el dia 14 de desembre amb un concert de la Rondalla de l’Associació Amics de la Música de Callosa d’en Sarrià. Serà en la Casa de Cultura a les 19.30 hores.

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.