• ca
  • es
Inici » Festes » Callosa d’en Sarrià esclata d’alegria amb la ‘Arrancà’ que marca l’inici de les seues festes

Callosa d’en Sarrià esclata d’alegria amb la ‘Arrancà’ que marca l’inici de les seues festes

| 8 octubre, 2016

 

capitan moro y capitan cristiano en la arranca de las fiestas de moros y cristianos de callosa d'en sarria

capitan moro y capitan cristiano en la arranca de las fiestas de moros y cristianos de callosa d'en sarria

La ‘Arrancá’ ha deslligat el goig aquest migdia entre la multitud de festers que s’amuntegaven en la Plaça de l’Ajuntament esperant el tradicional senyal d’inici dels festers que des de la balconada del consistori han protagonitzat l’alcalde de Callosa, Josep Saval, i la regidora de Festes, Rosa Mari Savall, en companyia dels càrrecs festers d’enguany.

 

Amb les seues paraules convidant a la festa començaven les dolçainas i tabalets a sonar, acompanyades de l’incessant volteig de campanes, despertant en els callosins presents emocions d’arrelament i una enèrgica alegria que els ha fet botar al ritme de la música. A les dolçainas dels descendents de la família Boronat s’han sumat les colles del Pinyol i de l’Algar i, a continuació, els han secundat totes les bandes de música que han interpretat al uníson el pasdoble ‘Callosa en Festes’, un himne propi de festes compost pel mestre José Vicente Asensi i dirigit en aquesta ocasió per Vicente Javier Ronda Valls. Es tracta d’un acte centenari que marca l’inici de quatre intensos dies de festes en el qual es viuen les tradicions i la història de Callosa.

 

Ja a la vesprada en la Plaça del Convent s’ha celebrat un altre dels actes singulars de les festes de Callosa, el ball de les pastoretes i, seguidament, s’ha donat pas a l’ofrena de flors en honor a la Verge de les Injúries.

 

Està previst que a les 19.30 hores, les tropes de la Creu envaïsquen els carrers de la localitat amb l’Entrada Cristiana. Per la seua banda, les hosts de la Mitja Lluna desfilaran el diumenge, a les 19.00 hores. Tots dos bàndols lluiran els seus millors vestits i presumiran del seu poder amb espectaculars boatos que adonaran de la tradició centenària de les festes de Callosa.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.