• ca
  • es
Inici » Festes » Callosa d’en Sarrià es rendeix davant les hosts de la Mitja Lluna

Callosa d’en Sarrià es rendeix davant les hosts de la Mitja Lluna

| 9 octubre, 2017

(FOTOS: SALVADOR FOTÒGRAF)

*Al matí s’ha celebrat el concurs del Ball Moro, que al costat del Cristiano que tindrà lloc demà, iniciaran el tràmit per a ser declarats BIC

En la jornada d’hui ha destacat, al matí, un altre dels actes que distingeix a les festes de Callosa, el singular Ball Moro, que és únic per la seua originalitat i per la seua llarga tradició. La senzillesa de les seues coreografies adona de l’antiguitat d’aquest ball, que es remunta als inicis de les festes de Callosa, que daten de 1860.

 

Enguany han pres major protagonisme en acordar-se en l’assemblea de l’Associació de Moros i Cristians de Callosa del mes de setembre que s’iniciara el tràmit per a ser declarats, tant el Ball Moro com el Ball Cristiano que se celebrarà demà, Bé d’Interès Cultural (BIC) de la Comunitat.

 

Després dels balls, ja a la vesprada, la vila de Callosa d’en Sarrià ha sigut escenari de la cruenta batalla entre el bàndol Moro i Cristiano que ha sigut recreada a través del Tiroteig amb arcabusseria i la posterior Ambaixada Mora, en la qual les tropes de la Mitja Lluna han instat a l’exèrcit cristià a abandonar el castell. El parlament de l’ambaixada ha estat representat per Vicent Juan Palacio. Després d’una lluita aferrissada, finalment el bàndol moro, liderat pels capitans Lucas Ferrando Blanquer i Mónica Torregrosa Martínez, ha pres la fortalesa cristiana proclamant la seua victòria amb la bandera de la Mitja Lluna que ara oneja a la part alta del castell.

 

Les festes continuaran a partir de les 20.00 hores amb la processó en honor a la patrona, la Mare de Déu de les Injúries. Una processó que es caracteritza per contenir la representació de diferents personatges bíblics.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.