• ca
  • es
Inici » Cultura » Callosa d’en Sarrià es convertirà en un museu a l’aire lliure amb la ‘III Setmana d’Art a Callosa’

Callosa d’en Sarrià es convertirà en un museu a l’aire lliure amb la ‘III Setmana d’Art a Callosa’

| 7 juny, 2017

BASES PINTURA RAPIDA

*Més de 70 obres d’alumnes de Belles arts s’exhibiran del 15 de juny a l’1 de juliol en els carrers del nucli antic

*La iniciativa incorpora enguany un concurs de pintura ràpida que es desenvoluparà en les dos places emblemàtiques del municipi

L’art tornarà a inundar els carrers del municipi del 15 de juny a l’1 de juliol de la mà de la tercera edició de la ‘Setmana d’Art a Callosa’ (SAC). Una proposta que albergarà diverses activitats, concursos, conferències i teatre, tal com han donat a conéixer hui el regidor de Cultura, Francesc Guardiola, i el professor de pintura i organitzador de l’esdeveniment, Toni Ferri.

 

La principal atracció serà una exposició de pintura a l’aire lliure en la qual participen 70 obres realitzades per alumnes de la Facultat de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández d’Altea.

 

Les obres, amb unes dimensions de 2×2, es penjaran en els balcons dels principals carrers del nucli antic per a crear “un recorregut expositiu que permetrà als alumnes de Belles arts mostrar el seu talent a través dels seus treballs, alhora que des de l’Ajuntament es fomenta l’art i la cultura, convertirà per uns dies a Callosa en un museu a l’aire lliure”, ha manifestat el regidor de Cultura, Francesc Guardiola. El regidor ha assenyalat que la iniciativa servirà a més per a “atraure a turistes i visitants a Callosa, donant-los a conéixer els encants que amaga el nostre nucli antic”.

 

Per la seua banda, Toni Ferri ha incidit en l’increment de participants enguany. “Enguany participen més de 70 artistes amb les seues obres, una vintena més que l’any passat, la qual cosa indica el creixent interés que ha despertat la iniciativa entre els joves talents que, sens dubte, aconseguirà consolidar la SAC en els pròxims anys”.

 

La ‘Setmana d’Art a Callosa’ s’inaugurarà el pròxim 15 de juny, a les 19.00 hores, amb el recorregut per l’itinerari expositiu de les obres participants per part de les autoritats municipals, organitzadors i artistes participants. El recorregut partirà de la Casa de Cultura per a continuar pels carrers Sellesos, replaceta dels Moros, plaça d’Espanya, carrer Major, plaça del Catxó, carrer Sant Francesc, Calvari Convent i Sant Antoni.

 

A continuació, a les 20.00 hores, en la Casa de Cultura s’oferirà la conferència ‘La ment i la creativitat en l’art’, a càrrec de Salvador Martínez, científic i artista de la UMH.

 

L’activitat organitzarà dos concursos, un certamen per als artistes que participen en l’exposició dels carrers del nucli antic i un altre de pintura ràpida.

 

Quant al primer, s’atorgaran tres premis en metàl·lic de 300 euros per al primer guardonat, 200 euros per al segon i 100 euros per al tercer. Els guardons els decidirà un jurat popular. Per a açò, s’instal·larà una urna en la Casa de Cultura, on els veïns i visitants hauran de dipositar els vots. El lliurament de premis es realitzarà l’1 de juliol en l’acte de clausura de la SAC.

 

Concurs de pintura ràpida

Com a novetat enguany se celebrarà també, el dia 17, un concurs de pintura ràpida que es desenvoluparà des de les 10.00 fins a les 18.00 hores. Els concursants triaran pintar una de les dos de les places més emblemàtiques de Callosa: la plaça del Convent, o la plaça del Llaurador. El quadre es realitzarà en una d’aquestes dos places des del punt que trie l’artista. S’admetran totes les tècniques pictòriques aplicables sobre llenç, excepte tècniques fotogràfiques o digitals.

 

Els artistes hauran de lliurar l’obra abans de les 18.00 hores en la Biblioteca Municipal, on s’exposaran fins al 30 de juny. Els visitants seran els que votaran les obres a través de paperetes que s’introduiran en una urna situada en la Biblioteca fins a l’últim dia de la mostra. La fallada es donarà a conéixer l’1 de juliol en la clausura de la SAC. S’atorgaran tres premis amb les següents quanties econòmiques: primer premi 300 euros, segon premi 200 euros i tercer premi 100 euros.

 

Els interessats a participar hauran de formalitzar una preinscripció a través de correu electrònic: creativos@reclamcomunicacio.com. Per a més informació, els interessats podran consultar les bases del concurs en la web municipal www.callosa.es.

 

Finalment, l’1 de juliol, a les 20.00 hores, en la Casa de la Música es farà lliurament dels premis i com a colofó s’oferirà una representació teatral amb l’obra ‘No somos criminales’. Les entrades es poden adquirir en la Casa de Cultura. El preu és de 3 euros.

BASES PINTURA RAPIDA

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.