• ca
  • es
Inici » Festes » Callosa d’en Sarrià es bolca amb l’arribada de la imatge de la seua patrona després de la seua restauració

Callosa d’en Sarrià es bolca amb l’arribada de la imatge de la seua patrona després de la seua restauració

| 6 abril, 2016

La imatge de la Mare de Déu de les Injúries va tornar a Callosa d’en Sarrià el cap de setmana passat després de ser restaurada com a conseqüència de la caiguda que va patir la talla durant les passades festes de Moros i Cristians. La imatge es va exhibir en l’Església de la localitat, les portes de la qual van estar obertes durant tot el dissabte perquè els veïns pogueren contemplar-la d’a prop.

 

El diumenge va ser el dia gran amb un acte multitudinari que es va organitzar per a donar la benvinguda a la imatge de la patrona del municipi. Després de la missa d’Acció de Gràcies que va tenir lloc en l’Església a les 10.30 hores, la xiqueta Paula Cortés Reig va recitar la tradicional súplica a la Mare de Déu i ja a les portes del temple un grup de xiquetes van realitzar el ball de les pastoretes en el seu honor. A continuació es va procedir al trasllat de la talla a la seua capella, situada en la plaça del Convent, on roman al llarg de tot l’any.

 

En l’acte del diumenge van estar presents l’alcalde en funcions, Alfonso Puigcerver, la regidora delegada de Festes, Rosa Mari Savall, així com diferents membres de la Corporació municipal com Mª Luz Puigcerver, Mª Carmen Mascaró, Montserrat Romeu y Alicia Saval.

 

La imatge de la Verge de les Injúries data del 1939, i el seu autor va ser l’escultor català José María Ponsoda, la seu del qual de treball estava en aquells moments a València.

 

Els treballs de restauració han consistit en la recuperació del color de la talla que amb el pas del temps s’havia deteriorat, així com en la reparació dels dits, l’aurèola i la corona que es van danyar en la caiguda patida durant les festes de Moros i Cristians. La restauració s’ha realitzat en el taller de Redovà de Joaquín Mayans Ruiz, excepte la corona de 1959 que s’ha dut a terme en Piró Orfebres.

 

El cost total d’aquests treballs ha ascendit a 12.000 euros, en els quals han contribuït particulars, empreses i l’Ajuntament.

Actos_virgen_01_callosa Actos_virgen_02_callosa

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.