• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Callosa d’en Sarrià es bolca amb els premiats del 9 d’octubre

Callosa d’en Sarrià es bolca amb els premiats del 9 d’octubre

| 2 octubre, 2017

(Fotos: Salvador Fotògraf)

*L’Ajuntament reconeix la labor d’aquells callosins que han destacat en diferents àmbits al llarg de l’any

Ahir de vesprada Callosa d’en Sarrià va celebrar la festivitat del 9 d’octubre, en coincidir el dia gran de la Comunitat amb les festes patronals. Els actes previstos van començar amb la celebració d’un ple institucional a la Casa de Cultura i, posteriorment, a la plaça del Convent es va procedir al lliurament de premis a aquells callosins i callosines que al llarg d’enguany han destacat o han rebut un esment especial per la seua dedicació i esforç en alguna activitat.

 

Així mateix, en coincidir enguany l’acte amb el Dia Internacional de les Persones d’Edat, que es commemora cada 1 d’octubre, des de l’Ajuntament també es va retre homenatge a les tres persones més longeves del poble.

 

Durant el ple institucional, l’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, en el seu discurs va destacar la història de València des de la seua proclamació com a regne fins als nostres dies i com els avatars més importants d’aqueixa història han sigut “aquells encaminats a anar aconseguint una societat cada vegada més justa, més igualitària, més humana i més democràtica”. Perquè “el que en un moment determinat de la història se’ns presenta com a il·legal, impossible o contrari a qualsevol norma o sentit, pot canviar en un futur si és en benefici del progrés democràtic de la humanitat”.

 

En aquest sentit, va posar d’exemple la lluita de Clara Campoamor que, un 1 d’octubre de 1931, va aconseguir que la Constitució republicana incorporara un article que reconeixia la igualtat dels drets electorals de l’home i de la dona. No sense véncer una virulenta resistència des de certs sectors que ho volien impedir.

 

“L’1 d’octubre de hui també quedarà com un símbol, -va afirmar Saval- perquè el que s’està produint a Catalunya no està deixant indiferent a ningú. La història sabrà situar aquests fets respecte a allò que representen en el seu terme just. I açò és un dels compromisos que hem d’adquirir els qui exercim de responsables públics: millorar la nostra democràcia i canviar tot allò que no garantisca les llibertats responsables de les persones”.

 

Per la seua banda, l’edil de Festes, Rosa Mari Savall, va destacar durant l’acte “l’orgull per les nostres nostres arrels, la nostra cultura i les nostres tradicions, provinents de l’històric Regne de València i que han evolucionat fins als nostres dies sense oblidar qui som i d’on venim”.

 

L’edil va voler reivindicar en aquest dia “la nostra identitat com a poble i celebrar el que ens uneix i ens fa grans. És per aquest motiu que des de l’Ajuntament volem reconéixer, a través d’aquest simbòlic acte, a aquells de nosaltres que feu que siguem més grans si cap, gràcies al vostre treball, a la vostra dedicació, al vostre esforç i també a la vostra saviesa, la dels nostres majors, esculpida amb l’experiència que fa el pas dels anys i de la qual ara la resta podem aprendre i enriquir-nos”.

 

Així mateix, Rosa Mari Savall va expressar el compromís com a responsable municipal de “seguir reivindicant el que ens correspon com a poble per a poder seguir commemorant èxits, a través d’un finançament just per a la nostra comunitat, per al nostre poble, perquè tinguem les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans d’altres comunitats i continuar així destacant en àmbits com el de l’educació, la cultura o l’esport. Igual que seguirem lluitant també perquè els nostres majors obtinguen el millor benestar possible després d’una vida repleta d’esforços”.

 

Enguany Callosa d’en Sarrià ha distingit les següents persones del municipi:

 

PERSONES AMB ESMENTS ESPECIALS:

 

Vicent Beltran i Calvo. Professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant i especialista en Dialectologia, guardonat per l’Institut d’Estudis Catalans en els Premis Sant Jordi 2017, al costat del seu company de professió Carles Segura Llopes, amb el ‘Premi IEC de Lexicografia i Onomàstica Joan Coromines’ pel  seu treball conjunt ‘Els parlars valencians’.

 

Cristina Botella Doménech. Ha aconseguit el grau de Doctora amb esment Cum Laude per la Universitat Miguel Hernández en el Programa de doctorat de medi ambient i sostenibilitat.

 

Vicente Ferrándiz Mollá. Cuiner guanyador del II Concurs de Cuina de Bacallar del Perelló, amb la recepta “Bacallar del Senyoret”.

 

Sergi Ivars Galiana. Finalista en les olimpíades matemàtiques.

 

Carlos Savall Guardiola. Beca Màster en la UBC School of Music de Vancouver.

 

El Grup de Danses de Callosa d’en Sarrià ‘La Faltriquera’, per la seua trajectòria, la seua labor i col·laboració amb l’Ajuntament callosí per a promoure les danses populars i ser un dels actius més importants en els quals se sustenten les danses de Sant Jaume, que han aconseguit recentment la declaració de Festes d’Interès Turístic Local de la Comunitat Valenciana.

 

 

RECONEIXEMENTS ESPORTIUS

 

En l’àmbit dels esports es reconeixerà també els següents esportistes:

 

KICK BOXING:

Ainhoa Romero Mercado. Campiona d’Espanya de Kick Boxing 2017, campiona de la Comunitat Valenciana de Kick Boxing 2017, membre de la Selecció Valenciana de Kick Boxing 2017 i reconeguda com a esportista d’Elit pel Consell Valenciá de l’Esport en 2016 i 2017.

 

Aila Arbona Samper. Campiona de la Comunitat Valenciana de Kick Boxing el 2017, tercer lloc en el Campionat d’Espanya de Kick Boxing 2017, membre de la Selecció Valenciana de Kick Boxing el 2015, 2016 i 2017, membre de la selecció Valenciana de Muay Thai el 2016, subcampiona d’Espanya de Kick Boxing 2016, Campiona d’Espanya de Muay Thai 2016 i té reconeguda la condició d’esportista d’Elit pel Consell Valencà de l’Esport el 2016 i 2017.

 

Emma Izquierdo Valés. Campiona d’Espanya de Kick Boxing 2017, campiona de la Comunitat Valenciana de Light Contact el 2016 i 2017, campiona de la Comunitat Valenciana de Kick Boxing en 2016 i 2017, tercer lloc en el Campionat d’Espanya de Light Contact en 2016 i 2017, tercer lloc En el Campionat d’Espanya de Kick Boxing 2016, té reconeguda la condició d’esportista d’Elit pel Consell Valencià de l’Esport en 2016 i 2017, membre de la Selecció Valenciana durant els anys 2016 i 2017 i membre de la Selecció Espanyola en 2017.

 

GIMNÀSTICA RÍTMICA:

 

Ioana Gabriela Nastasoiu. Subampeona provincial de Gimnàstica Rítmica en la modalitat de conjunts en la categoria cadet i cinquena classificada en el Campionat Nacional Base d’Espanya de Gimnàstica Rítmica en la modalitat de conjunts en la categoria cadet.

 

TAEKWONDO .I.T.F:

 

Aida Atienza Guardiola. Campiona en el open Internacional de Taekwondo I.T.F celebrat a Barcelona, bicampiona d’Espanya en les modalitats de tuls i combat categoria sènior, component de la Selecció Espanyola de Taekwondo I.T.F 2017 que en el mes d’octubre participarà a Irlanda en el campionat del món.

 

Alba Fernández Santamaría. Campiona en el Open Internacional de Taekwondo I.T.F celebrat a Barcelona, tricampeona d’Espanya en les modalitats de tuls, combat i salts categoria Junior, component de la Selecció Espanyola de Taekwondo I.T.F 2017 que en el mes de cctubre participarà a Irlanda en el campionat del món.

 

Manuel Fernández Vicente. Campió en la modalitat de tuls en el Open Internacional de Taekwondo I.T.F celebrat a Barcelona, en la categoria Infantil i campió en la Copa Benidorm de Taekwondo I.T.F en la categoria Infantil.

 

FUTBOL:

 

Izan Gregori Toquero. Campió d’Espanya de seleccions autonòmiques en la categoria aleví sub 12 de Futbol 8, formant part de la Selecció Valenciana.

Equip Benjamí del club de futbol Atlètic Callosa. Campió de lliga de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana del grup 2 de la categoria de benjamins d’Alacant, en la temporada 2016-2017.

Equip Aleví del club de futbol Atlètic Callosa. Subcampió de lliga de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana del grup 2 de la categoria d’alevins d’Alacant, en la temporada 2016-2017.

 

NATACIÓ:

 

Javier Ronda Bou. Primer classificat en 3.000 metres del campionat autonòmic junior de llarga distància (Benimamet). Primer classificat 5.500 metres en la Copa d’Espanya d’Aigües Obertes, primer en l’etapa del Meditarranean Coast Challenge de la Copa d’Espanya d’Aigües Obertes (Altea). Segon classificat en 5.000 metres de la tercera etapa de la 90º *travessia nadant al *Port de Barcelona de la Copa d’Espanya d’Aigües Obertes. Primer classificat 8.000 metres en l’etapa de Peníscola-Benicarló i primer classificat en 10.000 metres en la 7º etapa L’Heroica a Lugo.

 

Paula Ronda Bou. Tercera classificada en 400 metres estils del campionat autonòmic junior d’hivern. Segona classificada en 200 metres papallona del campionat autonòmic junior d’hivern. Segona classificada en 400 metres estils del campionat autonòmic junior d’estiu. Segona classificada en 200 metres papallona del campionat autonòmic junior d’estiu. Primera classificada 5.500 metres en la Copa d’Espanya d’Aigües Obertes. Primera en l’etapa del Meditarranean Coast Challenge de la Copa d’Espanya d’aigües obertes (Altea). Segona classificada en la tercera etapa de la 90º travessia nadant al Port de Barcelona de la Copa d’Espanya d’Aigües Obertes. Segona classificada 8.000 metres de la de l’etapa plus Peníscola-Benicarlò. Primera classificada en 10.000 metres en la setena etapa de l’Heroica a Lugo. Primera classificada en 3.000 metres de la 11a etapa III Travesia Illa Grosa (San Javier. Murcia)

 

José Piquer. Campionat autonòmic celebrat a València el 10 i 11 de juny: Medalla d’or en 4 x 50 lliures, medalla de plata en 50 esquena i medalla de bronze de 50 papallona.

 

 

ATLETISME:

 

Joan Josep Pascual. Medalla de plata en la ultramarató de 200 km, Titán de la Mancha 2017.

 

RECONEIXEMENT A LES PERSONES MAJORS:

D’altra banda, en coincidir la celebració amb el Dia Internacional de les Persones d’Edat, es retrà homenatge també a les tres persones més longeves del municipi com són Lorenza Cuadros Sánchez de 104 anys, Isabel Valls Solbes de 100 anys i Elisa Àvila Martínez de 100 anys.

 

Els actes van estar abrigallats per nombrós públic assistent que va voler amb la seua presència recolzar als premiats i compartir la celebració del dia gran de la Comunitat Valenciana.

 

Després de l’acte de reconeixement a les persones destacades del poble, el públic va poder gaudir de l’actuació musical de la Colla el Pinyol de Callosa d’en Sarrià i del grup de danses de Polop El Porxet.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.