• ca
  • es
Inici » Hacienda y Pratrimonio » Callosa d’en Sarrià eleva hui a Ple el reglament de Pressupostos Participatius

Callosa d’en Sarrià eleva hui a Ple el reglament de Pressupostos Participatius

| 30 novembre, 2017

*De ser aprovat, els veïns i veïnes del municipi podrien decidir sobre les inversions municipals incloses en el pressupost de 2019

El Ple Municipal elevarà aquesta vesprada en sessió ordinària el reglament dels pressupostos participatius impulsat per l’actual equip de govern, a través de la Regidoria d’Hisenda, que dirigeix l’edil Vicent Llobell.

 

Mitjançant aquest reglament de pressupostos participatius es promourà la democràcia participativa a Callosa d’en Sarrià, atorgant a la ciutadania poder decisió sobre les inversions municipals. Segons ha assenyalat Vicent Llobell, “l’objectiu últim és el de fer de Callosa un millor poble entre tots els seus ciutadans”.

 

Amb l’aplicació d’este reglament associacions, col·lectius, entitats i tots els veïns i veïnes de Callosa d’en Sarrià amb 16 anys complits, podran elaborar propostes d’inversió local que seran valorades per les àrees municipals implicades. Les viables econòmicament finalment se sotmetran a votació pública. Aquestes actuacions estaran contemplades en el pressupost de 2019.

 

Per a facilitar la participació de totes les persones en el programa, dins de la pàgina web de l’Ajuntament de Callosa, www.callosa.es, s’habilitarà un apartat a través del qual s’obtindrà informació del procés per a formar part activa del mateix, proposant accions mitjançant un formulari electrònic i també triant les propostes que es consideren prioritàries quan s’òbriga la fase de votació pública.

 

Qualsevol veí o veïna podrà participar així des de qualsevol dispositiu amb accés a internet (telèfon mòbil, ordinador, taulete tàctil, etc.). Igualment, l’Ajuntament habilitarà uns punts de participació en edificis municipals perquè aquells veïns que no puguen accedir a internet puguen també participar en la iniciativa.

 

D’aprovar-se aquesta vesprada en Ple el reglament, la proposta serà exposada al públic durant un mes. Després de l’exposició, durant el mes de gener es difondrà la iniciativa, mitjançant anuncis en la web, xarxes socials, mupis municipals, etc. S’organitzarà una assemblea convocant a associacions, col·lectius, entitats i ciutadania en general per a informar del projecte i recaptar idees. Al febrer es procediria a la recollida de propostes. Al març es valorarien i seleccionarien les propostes per les àrees municipals implicades i al juny es realitzaria la presentació de propostes i les votacions. L’Ajuntament habilitaria un punt de connexió a Internet en la Biblioteca Municipal i per a la votació presencial es posarà una urna en la Casa de Cultura. Finalment, al setembre es realitzaria la presentació pública de les propostes més votades.

 

Aquest procés serà vinculant, per la qual cosa les propostes triades, finalitzat el termini de votació, s’inclouran en el pressupost de 2019.

 

La sessió plenària donarà començament a les 19.30 hores en el saló d’actes de la Casa de Cultura.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Hacienda y Pratrimonio, Notícies

Los comentarios están cerrados.