• ca
  • es
Inici » Igualtat » Callosa d’en Sarrià, compromesa en la lluita contra la violència de gènere

Callosa d’en Sarrià, compromesa en la lluita contra la violència de gènere

| 1 desembre, 2017

*L’Ajuntament s’adhereix oficialment al Consell Comarcal per la Igualtat

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià va mostrar ahir el seu compromís en la lluita contra la violència de gènere en el Ple celebrat ahir amb l’aprovació unànime de dues propostes que treballaran per l’eliminació d’aquesta xacra social.

 

D’una banda, tota la Corporació Municipal va acordar l’adhesió del consistori callosí al Consell Comarcal per la Igualtat ‘CCIMB’, així com l’aprovació del seu reglament. Igualment, la Corporació va aprovar una moció presentada per l’edil d’Igualtat, Rosa Mari Savall, per la qual l’Ajuntament dedica un sentit i dolorós record a la memòria de totes les dones assassinades per violència de gènere i expressa les seues condolences a les seues famílies i amistats, al mateix temps que expressa el seu rebuig a totes les manifestacions d’aquesta violència, redobla el seu compromís amb les víctimes i declara la tolerància zero amb els maltractadors.

 

En aquest sentit, l’edil d’Igualtat ha recordat que en el que portem de 2017, han sigut assassinades 47 dones i 5 menors, i encara hi ha més assassinats de dones en recerca. “Els assassinats conformen la màxima representació de les formes de terrorisme masclista que continuen sotmetent a les dones en tots els àmbits de la seua vida, i que representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans”, ha asseverat.

 

A través de la moció aprovada, l’Ajuntament declara la seua voluntat de fer de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal, que impregne totes les polítiques desenvolupades a través de les seues regidories. Per açò, insta al govern d’Espanya a modificar la Llei de Règim Local perquè els ajuntaments participen de les competències en promoció de la igualtat entre dones i homes i en matèria de violència de gènere.

 

Així mateix, es compromet a facilitar, a través dels mitjans públics que disposa, tot tipus de campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació de les desigualtats entre dones i homes i de la violència masclista. I com a entitat subvencionadora, es compromet a no subvencionar actes en els quals l’entitat organitzadora utilitze el cos de la dona de forma sexista com a reclam publicitari.

 

L’Ajuntament s’ha compromès també a adherir-se al Manifest del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista i a difondre-ho entre la seua ciutadania per a aconseguir el major nombre possible d’adhesions a aquest document.

 

El Consistori també promourà la formació dels joves en el sistema educatiu amb la perspectiva de gènere en tots els nivells, etapes i graus per a fomentar el respecte des de la coeducació i la igualtat efectiva entre homes i dones com a millor estratègia preventiva de la violència de gènere i qualsevol altra forma de dominació associada.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Igualtat, Notícies

Los comentarios están cerrados.