• ca
  • es
Inici » Cultura » Callosa d’en Sarrià commemora el IV centenari de la mort de Cervantes amb la posada en escena de ‘El coloquio de los perros’

Callosa d’en Sarrià commemora el IV centenari de la mort de Cervantes amb la posada en escena de ‘El coloquio de los perros’

| 20 juny, 2016

TEATRE EL COLOQUIO DE LOS PERROS 16

*La representació tindrà lloc el pròxim 16 de juliol en el pati del col•legi Bernat de Sarrià

*Les entrades ja estan a la venda en la Casa de Cultura i part de la recaptació es destinarà a la restauració de l’Església

La regidoria de Cultura portarà el pròxim 16 de juliol l’obra de Miguel de Cervantes ‘El coloquio de los perros’. La companyia Morfeo Teatro serà l’encarregada de posar en escena l’última novel·la exemplar que Cervantes va escriure en l’ocàs de la seua vida. La representació tindrà lloc en el pati del col·legi Bernat de Sarrià (Plaça del  Llaurador), a les 22.30 hores.

 

El regidor de Cultura, Francesc Guardiola, ha assenyalat que “amb motiu del IV centenari de la mort de Miguel de Cervantes s’ha inclòs aquesta representació teatral en l’agenda cultural d’aquest estiu”. L’edil ha lloat el muntatge de la companyia Morfeo Teatro, que després de la seua estrena el 2011, ha recollit un gran èxit en una gira que ha creuat les nostres fronteres i ha aconseguit diversos reconeixements de prestigi.

 

La companyia teatral oferirà a l’espectador un reflex el més fidel possible a l’obra original, respectant l’estil, maneres de parla, i situant l’acció en un espai i temps d’acord al moment en què va ser escrita. No obstant açò, donada la dificultat en la seua posada en escena i perquè no restara veracitat el relat, aquesta peça que en l’original cervantí escenifica la conversa entre dos gossos, Cipión i Berganza, s’ha adaptat a una conversa entre un gentilhome pobre i un captaire, també ‘gossos’ desheretats de la fortuna. Així doncs, l’adaptació conserva el mateix afany que l’obra original de Cervantes, i els protagonistes narren les seues experiències amb un to que es mou entre l’amarg i la comèdia. L’obra, en definitiva, és una sàtira de la societat de l’època, però també una mirada a l’ànima humana que s’ha adaptat amb un text intel·ligent i unes magnífiques interpretacions.

 

Fi benèfica

La representació tindrà a més un caràcter benèfic, ja que part de la seua recaptació es destinarà a la restauració de l’Església de Callosa. L’edil de Cultura ha destacat que “el poble de Callosa sempre es bolca en les accions que s’organitzen per a aquest motiu, encaminat a conservar el  bé monumental que tenim”.

 

Les entrades ja estan a la venda a la Casa del Cultura de Callosa d’en Sarrià. El preu és de 10 euros, dels quals 2 euros es destinaran  a la restauració de l’església.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.