• ca
  • es
Inici » Cultura » Callosa d’en Sarrià celebra una gran jornada cultural amb motiu del 50 aniversari de la Biblioteca Municipal

Callosa d’en Sarrià celebra una gran jornada cultural amb motiu del 50 aniversari de la Biblioteca Municipal

| 19 setembre, 2016

19092016_biblioteca_0519092016_biblioteca_0319092016_biblioteca_01

*Una exposició, un contacontes i una conferència sobre etnopoètica valenciana van centrar la programació

La Biblioteca Municipal, amb motiu del seu 50 aniversari, va celebrar divendres passat una gran jornada cultural amb diversos actes. La inauguració d’una exposició sobre la creació i evolució de la biblioteca, un contacontes infantil i una conferència sobre poesia valenciana van ser els actes centrals de la programació.

 

Els actes van arrancar amb el descobriment en la porta de la Biblioteca del nom de ‘l’*Espill’, amb el qual ha sigut batejada, després d’aprovació plenària. ‘l’Espill’ és una de les grans obres de la literatura medieval en valencià, escrita a Callosa d’en Sarrià per Jaume Roig, autor que al seu torn dóna nom al carrer en la qual se situa la pròpia biblioteca. Així mateix, la sala infantil de la biblioteca també ha estrenat el nom d’un dels impulsors de l’edifici municipal, el professor Antonio Montiel Ferrer.

 

A continuació, es va procedir a la inauguració de l’exposició ’50 anys junts’ sobre la creació i evolució de la biblioteca, en la qual es mostren fotografies de les instal·lacions municipals en les seues diferents ubicacions des que es creara el 1965, acompanyades de panells explicatius.

 

D’altra banda, els més xicotets van gaudir d’un contacontes a càrrec de Carles Cano i, finalment, els actes es van clausurar amb una conferència a càrrec de Joan Borja, que tenia per títol ‘La Marina Baixa en les albors de l’etnopoètica valenciana: Adolf Salvà i Francesc Martínez i Martínez’.

 

Divendres que ve, 23 de setembre, continuaran els actes a la Biblioteca Municipal. Així, a les 18.00 hores, es representarà un teatre infantil titulat ‘Alicia en su mundo’, a càrrec de la companyia Cocó Teatre. Finalment, a les 19.30 hores, tindrà lloc la presentació de llibre de Vicent Galiana ‘Universitat perduda. Una crònica de la lluita estudiantil valenciana, 1999-2014’.

 

Aquests actes se sumen als ja celebrats al llarg d’enguany amb motiu del seu mig segle d’existència.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.