• ca
  • es
Inici » Notícies » Callosa d’en Sarrià celebra el pròxim 4 de març la segona Marató Solidària de Donació de Sang

Callosa d’en Sarrià celebra el pròxim 4 de març la segona Marató Solidària de Donació de Sang

| 22 febrer, 2017

*Des de l’Ajuntament s’ha fet una crida a la ciutadania perquè participe i s’aconseguisca superar els donants de l’any passat

Després de l’èxit de l’any passat, la regidoria de Sanitat ha tornat a convocar per al pròxim 4 de març una nova edició de la Marató Solidària de Donació de Sang amb el lema ‘Callosa dóna sang’. L’objectiu és el de superar la xifra de donants de la primera edició, en la qual es va aconseguir superar el mig centenar.

 

Les donacions es realitzaran en el local situat en l’Edifici Hort dels Frares (al costat de Correus). La jornada començarà a les 09.30 hores i s’allargarà fins a les 13.30 hores. L’Ajuntament lliurarà un obsequi als donants i el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana entregarà un altre.

 

L’edil de Sanitat, Rosa Mari Savall, ha assenyalat que la província necessita diàriament de 250 unitats de sang, per açò, ha insistit que “es tracta d’una activitat solidària molt important que des de l’Ajuntament volem fomentar per a conscienciar els ciutadans sobre la necessitat de donar sang per a poder salvar vides”. Un altre dels objectius de la iniciativa és el d’aconseguir nous donants. Així doncs, des de l’Ajuntament s’ha fet una crida als ciutadans perquè participen i es consciencien “amb un problema que és de tots”.

 

La regidora ha agraït al Centre de Transfusió de la Comunitat de Valenciana la seua labor i el seu suport, especialment enguany en el qual celebren el seu 30 aniversari. Igualment ha donat les gràcies a Vicente Salort per cedir el local per a aquesta bona causa.

 

Els requisits bàsics per a donar sang són gaudir d’un bon estat de salut, Tenir entre 18 i 65 anys d’edat, pesar més de 50 quilos, tenir valors de pressió arterial dins dels límits que es consideren adequats i no presentar febre o haver patit alguna malaltia en els últims 7 dies. És imprescindible beure abundantment i menjar abans de donar sang i es pot donar encara que el colesterol estiga elevat.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Notícies, Sanitat

Los comentarios están cerrados.