• ca
  • es
Inici » Notícies » Callosa d’en Sarrià celebra aquest dissabte la I Marató Solidària de Donació de Sang

Callosa d’en Sarrià celebra aquest dissabte la I Marató Solidària de Donació de Sang

| 1 març, 2016

Aquest matí s’ha presentat en l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià la primera Marató Solidària de Donació de Sang que se celebra en la localitat. La macrodonació tindrà lloc aquest dissabte, 5 de març, de 09:30 a 13.30 hores, en el local baixos de la Plaça del Convent, 1 (al costat de Correus).

 

A la presentació han assistit l’alcalde, Josep Saval, la regidora de Sanitat, Rosa Mari Savall, el president de l’Associació d’Empresaris de Callosa, Vicente Saval, al costat dels responsables del Centre de Transfusió de la província d’Alacant, Alfonso Parra i Inmaculada Ronda.

 

La Marató estarà immersa dins de tota una jornada festiva que s’ha organitzat per a incentivar a les persones i animar-les a donar sang. Així, des de les 11:00 hores es desenvoluparan diverses activitats com una animació infantil a càrrec del Grup Azimut, també participaran el Grup d’Artesania de Callosa, el Grup de Dansa la *Faltriquera i el Grup de Dolzaina La Colla el Pinyol. Igualment se sortejaran entre els donants un microones per gentilesa d’Electrodomèstics Savall i una borsa de viatge que aportarà l’agència de viatges Ideal Tours. Igualment, per la donació s’obsequiarà els participants amb la Tassa del donant.

 

L’edil de Sanitat, Rosa Mari Savall, ha insistit que “es tracta d’una activitat solidària molt important que des de l’Ajuntament hem volgut impulsar per a conscienciar els ciutadans sobre la necessitat de donar sang”.

 

En aquest sentit, els responsables del Centre de Transfusió de la província d’Alacant han apuntat que la província necessita diàriament de 250 unitats de sang. Així mateix, han assenyalat que la proximitat del període vacacional de Setmana Santa fa si cap més important la donació com a conseqüència de l’augment d’accidents de trànsit que es produeix durant aquestes dates. I és que per cada borsa de sang es poden salvar tres vides.

 

Per tot açò, des de l’Ajuntament s’ha fet una crida a la ciutadania perquè participen i es consciencien “amb un problema que és de tots”.

 

Des del Centre de Transfusió s’ha recordat que els requisits bàsics per a donar sang són gaudir d’un bon estat de salut, tindre entre 18 i 65 anys d’edat, pesar més de 50 quilos, tenir valors de pressió arterial dins dels límits que es consideren adequats i no presentar febra o haver patit alguna malaltia en els últims 7 dies.

01032016_donación_sangre_callosa

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Notícies, Sanitat

Los comentarios están cerrados.