• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Callosa d’en Sarrià aplicarà el programa de pressupostos participatius en les comptes de 2019

Callosa d’en Sarrià aplicarà el programa de pressupostos participatius en les comptes de 2019

| 1 desembre, 2017

*Durant tot l’any 2018 ciutadans i Administració local treballaran conjuntament en la presa de decisions sobre les inversions municipals

El Ple Municipal va aprovar ahir el reglament dels pressupostos participatius impulsat per l’actual equip de govern, a través de la Regidoria d’Hisenda, que dirigeix l’edil Vicent Llobell. El reglament va ser aprovat amb els vots favorables del govern local (Compromís i PSOE), de la regidora de UPyD i l’edil no adscrita. El PP es va abstenir.

 

El regidor d’Hisenda, Vicent Llobell, s’ha mostrat satisfet amb l’aprovació d’aquest reglament que “sens dubte promourà la democràcia participativa a Callosa d’en Sarrià, atorgant a la ciutadania poder decisió sobre les inversions municipals”. A més, segons ha assenyalat Llobell, es complirà l’objectiu últim que és el de fer de Callosa un millor poble entre tots els seus ciutadans”.

 

Amb l’aprovació de reglament s’obri un calendari per a la seua aplicació i engegada, en el qual els ciutadans (amb 16 anys complits) i l’Administració local treballaran conjuntament durant tot l’any 2018 en la presa de decisions sobre les inversions municipals que s’inclouran finalment, donat el seu caràcter vinculant, en els pressupostos de 2019.

 

En primer lloc el reglament s’exposarà públicament durant un mes. Després de la seua exposició, durant el mes de gener es difondrà la iniciativa, mitjançant anuncis en la web, xarxes socials, mupis municipals, etc. S’organitzarà una assemblea convocant a associacions, col·lectius, entitats i ciutadania en general per a informar del projecte i recaptar idees. Al febrer es procediria a la recollida de propostes. Al març es valorarien i seleccionarien les propostes per les àrees municipals implicades, que avaluaran la viabilitat econòmica de les mateixes, i al juny es realitzaria la presentació de propostes i les votacions. L’Ajuntament habilitaria un punt de connexió a Internet en la Biblioteca Municipal i per a la votació presencial es posarà una urna en la Casa de Cultura. Finalment, al setembre es realitzaria la presentació pública de les propostes més votades.

 

Per a facilitar la participació de totes les persones en el programa, dins de la pàgina web de l’Ajuntament de Callosa, www.callosa.es, s’habilitarà un apartat a través del qual s’obtindrà informació del procés per a formar part activa del mateix, proposant accions mitjançant un formulari electrònic i també triant les propostes que es consideren prioritàries quan s’òbriga la fase de votació pública.

 

Qualsevol veí o veïna podrà participar així des de qualsevol dispositiu amb accés a internet (telèfon mòbil, ordinador, taulete tàctil, etc.). Igualment, l’Ajuntament habilitarà uns punts de participació en edificis municipals perquè aquells veïns que no puguen accedir a internet puguen també participar en la iniciativa.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Hacienda y Pratrimonio, Notícies

Los comentarios están cerrados.