• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Callosa d’en Sarrià agraeix a totes les forces de seguretat la seua labor en l’extinció dels incendis que han afectat al municipi

Callosa d’en Sarrià agraeix a totes les forces de seguretat la seua labor en l’extinció dels incendis que han afectat al municipi

| 8 setembre, 2016

sacos_02sacos_01

L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, en nom de tota la Corporació Municipal, ha agraït a totes les forces de seguretat la labor que han realitzat en l’extinció dels incendis que han afectat al municipi i a les localitats veïnes de Bolulla, Tàrbena, Xaló i La Nucia.

 

El primer edil ha fet esment a la Policia Local i a Protecció Civil de Callosa que “han treballat intensament i s’han coordinat perfectament amb la resta d’efectius”. Saval ha destacat també la labor dels pilots dels mitjans aeris, que “han operat en una zona difícil que comportava bastant perillositat per ser molt escarpada”, així com la labor de tot el cos de Bombers, la Brigada Forestal, la Guàrdia Civil, la Policia Autonòmica i a la Unitat Militar d’Emergències (UME). “Tots ells han sigut els herois d’aquesta tragèdia que ha arrasat prop de 600 hectàrees de terreny”, ha asseverat.

 

L’alcalde de Callosa ha qualificat de “autèntica catàstrofe mediambiental” els efectes dels incendis que s’han produït, ja que les flames han devorat “una important massa forestal de gran valor ecològic en la partida de Sacs (part alta del *Algar), afectant també a la seua fauna”.

 

Quant a les causes dels incendis, el que es va originar a Bolulla i el que va afectar a la partida Algepsa – La Rompuda en el llit del riu Algar, Saval s’ha mostrat prudent, ja que encara s’estan investigant. No obstant açò, ha fet una crida perquè la ciutadania es consciencie i extreme les precaucions per a evitar aquest tipus de tragèdies.

 

Encara que els incendis ja estan estabilitzats, el PMA romandrà operatiu durant tot el cap de setmana com a mesura de precaució. No obstant açò, el Poliesportiu Municipal que ha servit durant aquests dos dies d’alberg per als efectius de la UME avui ha tornat a la normalitat. Igualment, avui s’ha obert també l’accés a Sacs.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Alcaldia, Medi Ambient, Notícies

Los comentarios están cerrados.