• ca
  • es
Inici » Educació » Callosa d’en Sarrià acull diversos actes per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Callosa d’en Sarrià acull diversos actes per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

| 22 novembre, 2016

img-20161117-wa0006cartel_notienenombre

*L’IES acull una exposició i el lliurament de premis deI I Concurs de microrelats en contra de la violència masclista i la Casa de Cultura acollirà una xarrada i la projecció d’una pel•lícula

Callosa d’en Sarrià acollirà diversos actes per a commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra divendres que ve, 25 de novembre.

 

Els actes començaran demà, 23 de novembre, a les 18.30 hores, amb una xarrada organitzada per la Regidoria d’Igualtat, que dirigeix l’edil Rosa Mari Savall, que té per títol ‘La resposta ciutadana davant la violència de gènere’ i que serà a càrrec de José Pablo Cuéllar Otón.

 

El divendres, 25 de novembre, la jornada començarà en l’IES de la localitat, on el centre ha organitzat diverses activitats per a conscienciar i sensibilitzar els més joves sobre aquesta xacra que lamentablement encara perviu en la nostra societat.

 

El programa d’actes arrancarà a partir de les 10.00 hores, davant de la recepció de l’IES, amb la intervenció del director del centre, José M. Forner. A continuació es procedirà a la lectura d’un manifest a càrrec de la coordinadora de violència, igualtat i convivència, Amparo Perea. Es prosseguirà amb la lectura d’una selecció de fragments del I Concurs de microrelats en contra de la violència masclista que s’ha organitzat en l’IES i es farà lliurament dels premis als guanyadors a càrrec de l’AMPA, i de les regidores d’Educació i Igualtat, Estela Menaches i Rosa Mari Savall, respectivament. L’Ajuntament col·labora amb la primera edició d’aquest certamen amb dos premis als dos millors grups, que consistiran en un val per a comprar en les papereries del municipi.

 

Els actes conclouran amb una solta de globus i es completaran amb l’exposició que alberga l’IES des del passat 9 de novembre ‘No té nom!’, de l’artista argentina Diana Raznovich. L’exposició es basa en el llenguatge no sexista i forma part d’un projecte del Centre d’Estudis sobre la Dona de la Universitat d’Alacant. Està composta per 30 cartells en els quals s’incideix en la importància del llenguatge com a eina per a la comunicació i transmissió de la cultura, afavorint l’ús d’un llenguatge inclusiu com a instrument per a aconseguir una situació d’igualtat real i efectiva entre dones i homes.

 

La regidora d’Educació, Estela Menaches, ha subratllat la importància que els centres educatius adopten “mesures a través d’activitats i de tot un treball trasversal que estiga present al llarg de tota la jornada escolar per a fomentar la igualtat real i efectiva entre homes i dones”.

 

Per la seua banda, l’edil d’Igualtat, Rosa Mari Savall, ha posat l’accent en els principis coeducatius que s’han d’abordar en les aules, tals com “l’eliminació de prejudicis, estereotips i rols en funció del sexe, construïts segons els patrons socioculturals de conducta assignats a dones i homes, amb l’objectiu de garantir, tant per a les alumnes com per als alumnes, possibilitats de desenvolupament personal integral”.

 

Presentació de l’equip femení de futbol Atl. Callosa i projecció de la pel·lícula ‘Luz que agonitza’

Gràcies a la regidoria d’Igualtat, les activitats continuaran a la vesprada, a les 18.30 hores, en la Casa de Cultura amb la lectura d’un manifest a favor de l’eliminació de la violència contra les dones i una solta de globus. A continuació es presentarà l’equip femení de futbol Atl. Callosa. Finalment, es projectarà la pel·lícula ‘Luz que agonitza’ de George Cukor (1944), que compta amb la col·laboració de l’Aula de Cinema de la Universitat d’Alacant. El film està protagonitzat per Ingrid Bergman, Charles Boyer, Joseph Cotten i Angela Lansbury. Tot un clàssic del suspens que aborda la violència psicològica exercida sobre la dona.

 

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Educació, Esport, Igualtat, Joventut, Notícies

Los comentarios están cerrados.