• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Callosa d’en Sarrià acull demà una taula de concertació després de l’incendi de setembre

Callosa d’en Sarrià acull demà una taula de concertació després de l’incendi de setembre

| 16 novembre, 2016

Escudo_callosa_vertical

*A la reunió està previst que assistisca la directora general de Prevenció d’Incendis Forestals de la Conselleria de Medi Ambient

La Casa de Cultura de Callosa d’en Sarrià acull demà, 17 de novembre, a les 16.30 hores, una Taula de Concertació Post-Incendis organitzada per la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana i a la qual està previst que acudisca el seu titular, Delia Álvarez Alonso.

 

L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, i el regidor de Medi Ambient, Alfonso Puigcerver, acudiran a la reunió com a màxims representants de l’Administració local. Al costat d’ells estaran presents responsables dels ajuntaments de Bolulla i Tàrbena, municipis afectats també per l’incendi de setembre que va arrasar un total de 447 hectàrees. Igualment es comptarà amb l’assistència dels propietaris dels terrens afectats, així com amb representants dels diferents cossos de seguretat que operen en Callosa i d’entitats socials dels municipis afectats i que estan implicades en la protecció del mitjà natural.

 

La taula de concertació té com a principal objectiu implicar a tots els actors del territori afectat per un gran incendi per a definir de forma conjunta quin és la muntanya que volem i quins són les actuacions a dur a terme per a evitar que es torne a cremar.

 

Així mateix, en la reunió es crearan equips de treball que ajudaran a definir i redissenyar els objectius de restauració de les zones cremades, sobre la base de les recomanacions que es contemplen en l’informe d’afecció de l’incendi elaborat pel Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM). Es tracta d’elaborar un protocol d’actuació post-incendi que definisca els criteris a seguir per a la regeneració de les zones cremades a mitjà i llarg termini, així com per a controlar l’erosió i lluitar contra la desertificació.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Entorn Natural, Medi Ambient, Notícies

Los comentarios están cerrados.