• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Callosa d’en Sarrià acorda per unanimitat declarar ‘Les Danses de Sant Jaume’ com a Bé Immaterial de Rellevància Local

Callosa d’en Sarrià acorda per unanimitat declarar ‘Les Danses de Sant Jaume’ com a Bé Immaterial de Rellevància Local

| 26 maig, 2017

*El Ple també va aprovar ahir reivindicar al Govern Central el Tren de la Costa i l’adequació de l’impost de plusvàlues

La Corporació Municipal al complet ha acordat en la sessió plenària celebrada ahir sol·licitar a la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Cultura, que ‘Les Danses de Sant Jaume’ siguen declarades com a Bé Immaterial de Rellevància Local (BRL).

 

La moció que es va elevar ahir a ple es completa amb la petició aprovada en el Ple del passat mes d’abril perquè aquestes festes siguen declarades també com a Festa d’Interés turístic de la Comunitat Valenciana, sol·licitud que s’ha presentat en la Conselleria de Turisme.

 

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià vol preservar la festa de ‘Les Danses de Sant Jaume’, ja que tenen un gran valor, no solament per la seua antiguitat datada el 1819, sinó també perquè les danses constitueixen una manifestació de ball tradicional valencià i, per tant, cal protegir-les i fomentar-les. Hui dia, les danses de Callosa estan en plena vitalitat, després d’uns anys que van estar en decadència (anys 70 i principis del 80). Per açò, l’equip de govern considera que el fet de declarar les danses de Callosa com a Bé de Rellevància Local i com a Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana ajudarà a fomentar-les i a preservar-les.

 

En la sessió plenària d’ahir Callosa d’en Sarrià també es va sumar a la reivindicació davant el Govern d’Espanya de l’anomenat ‘Tren de la Costa’ amb els vots favorables de tota la Corporació Municipal.

 

Igualment, es va aprovar una moció, presentada per l’edil de UPyD, Mari Carmen Mascaró, que va ser esmenada per l’equip de govern, per la qual s’adequarà l’Impost Municipal sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (Impost de Plusvàlues) als principis constitucionals tributaris.

 

La moció va tenir el suport de l’equip de govern (Compromís i PSOE), l’edil de UPyD i l’edil no adscrita, mentre que el PP es va abstenir.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.