• ca
  • es
Inici » Callosa al dia » Gastronomia » Plats típics

Plats típics

Destaca el “putxero amb pilotes”, plat típic en les festes patronals de Moros i Cristians. Consta de tres plats: sopa de fideus feta amb el caldo del putxero, pilotes de carn picada embolicades en fulles de col bullida i el “putxero” (olla) fet amb la carn i els cigrons.

L´arròs és la base de molts altres plats importants, com l´arròs amb crosta,  plat típic de Carnestoltes. És un arròs sec i conté entre altres ingredients: embotits, cobertura d´ou batut, etc. Fet al forn en cassola de fang. Altres arrossos a destacar són l´arròs al forn (arròs al forn) i “l´olleta”.

El plat típic dels dies de pluja ho constituïxen els “minxos”. Es tracta d´una base feta de pasta de farina, escaldada, sobre la qual es posen tot tipus de verdures trossejades (fresca i en salmorra) i peix (llucet i “sepionet”) que es col•loca sobre una taula de fusta per a portar a ser enfornat. Es menja acompanyat d´ allioli i vi negre.

De postres, podem prendre el nespro en totes les seues varietats (natural, en almívar, suc, dolços, melmelada i licors).
Entre la rebosteria típica de Callosa d´en Sarrià destaquem els pastissets d´aiguardent, ametlats, pastissets a l´aire, rotllets d´anís, dolços típics tant en festes patronals, com en el Nadal.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin