965880050 - Plaza España, 1 - 03510 Callosa d'en Sarrià

Callosa d’en Sarrià celebra el pròxim 27 de juny la quarta Marató Solidària de Donació de Sang

Jun 11, 2019 | Noticies, Sanitat

El pròxim 27 de juny l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià i el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana celebraran la quarta edició de la Marató Solidària de Donació de Sang. Amb el lema ‘Callosa dóna sang’, aquesta iniciativa vol conscienciar sobre la importància de donar sang i superar així la xifra de donants de la passada edició.

Les donacions es realitzaran en el Centre de Salut del municipi. La jornada començarà a les 16.30 hores i es prolongarà fins a les 20.30 hores.

L’edil de Sanitat en funcions, Estela Menaches, ha subratllat la importància d’aquesta iniciativa que té com a objectiu “conscienciar als ciutadans sobre la necessitat de donar sang per a poder salvar vides”. Menaches ha recordat que la província necessita diàriament 250 unitats de sang i en temporada estival augmenta a més la demanda, per això, ha animat als donants a participar en aquesta marató solidària, ja que es tracta de “un problema que és de tots i amb una donació es poden salvar tres vides”. A més, ha assenyalat la importància de captar a nous donants.

L’Ajuntament entregarà un obsequi als donants i el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana entregarà un altre.

Des de l’Ajuntament s’ha agraït al Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana la seua labor i el seu suport, tant en aquesta activitat com en les donacions que es realitzen mensualment en la localitat.

Requisits per a donar sang

Els requisits bàsics per a donar sang són gaudir d’un bon estat de salut, Tindre entre 18 i 65 anys d’edat, pesar més de 50 quilos, tindre valors de pressió arterial dins dels límits que es consideren adequats i no presentar febre o haver patit alguna malaltia en els últims 7 dies. És imprescindible beure abundantment i menjar abans de donar sang i es pot donar encara que es tinga el colesterol elevat.

Pin It on Pinterest

Share This