• ca
  • es
Inici » Educació » Alumnes de l’IES de Callosa d’en Sarrià participen en un anellament científic d’aus en el riu Algar

Alumnes de l’IES de Callosa d’en Sarrià participen en un anellament científic d’aus en el riu Algar

| 19 octubre, 2017

Alumnes de 2n del Cicle Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural i de 2n del Cicle de Grau Mitjà d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural de l’IES de Callosa d’en Sarrià, juntament amb dues professores, van participar ahir en el riu Algar en        l’anellament d’un torcecuellos (Jynx torquilla), considerada espècie ‘De Protecció Especial’ en el Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades. Aquest anellament a aquesta espècie s’ha realitzat per segona vegada en més de 20 anys en el riu Algar.

 

La cita ornitològica va tenir lloc en l’estació d’anellament del riu Algar gràcies a l’esforç del grup SEU-Birdlife Alacant i del grup ecologista Xoriguer que durant més de 20 anys han mantingut aquest punt de mostreig científic d’aus per a ajudar a conservar l’avifauna ripària.

 

Al llarg del matí els alumnes van aprendre en què consisteix i per a què és important   l’anellament científic d’aus. El taller va ser impartit per Toni Zaragozí i Toni Mulet, qui a més ha explicat la seua experiència com a observador de pesca en diversos bucs per a motivar la conservació d’espècies marines.

 

La jornada va concloure realitzant un itinerari guiat pel corredor ecològic del riu Algar en la seua desembocadura a Altea i comptabilitzant més de 15 espècies d’avifauna observades, la qual cosa indica la gran biodiversitat que alberga aquest ecosistema.

 

Aquestes activitats formen part de les activitats extraescolars dissenyades per als alumnes dels cicles formatius de la branca Agrària de l’IES de Callosa d’en Sarrià amb les quals es pretén acostar el món natural i l’entorn laboral d’una manera més pràctica a l’alumnat.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Educació, Notícies

Los comentarios están cerrados.