• ca
  • es
Inici » Educació » Alumnes de l’IES de Callosa d’en Sarrià participen en el Projecte ‘Movent-nos pel riu’

Alumnes de l’IES de Callosa d’en Sarrià participen en el Projecte ‘Movent-nos pel riu’

| 5 octubre, 2017

*Els estudiants han realitzat un taller de qualitat d’aigua i d’identificació d’espècies invasores en els rius Algar i Bolulla

L’IES Callosa d’en Sarrià està participant en el projecte ‘Movent-nos pel riu’, dut a terme per Creu Roja a Alacant, en col·laboració amb la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament rural. Ahir, 3 d’octubre, es va realitzar la segona jornada d’activitat amb alumnes dels cicles formatius de grau mitjà d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural i Jardineria i Floristeria.

 

En aquestes activitats es realitzen controls de la qualitat d’aigua i tallers d’identificació d’espècies invasores en el riu Algar i el seu afluent el riu Bolulla. Els alumnes han tingut l’oportunitat de manejar kits de control d’anàlisi d’aigua, realitzant mostrejos a través de paràmetres fisicoquímics i biològics de l’aigua i obtenint uns resultats de qualitat moderada-bona del riu. Així mateix, han pogut comprovar in situ la biodiversitat ripària existent en la nostra zona, trobant des d’insectes fins a diferents estadis larvaris de la granota. Aquestes activitats han sigut guiades per voluntaris ambientals i tècnics de Creu Roja.

 

A cada alumne se li ha lliurat una guia d’espècies de flora invasora amb un quadern de camp on han pogut anotar els resultats oposats. Aquesta guia ha sigut editada per Creu Roja Espanyola, amb la col·laboració de persones altruistes que han volgut cedir les seues fotografies. Se’ls ha demanat als alumnes que ells mateixos siguen agents sensibilitzadors per a evitar l’ús de flora invasora, ja que ells seran els futurs professionals que poden col·laborar en la protecció de l’entorn i en un entorn rural més sa. Per a açò, s’ha realitzat una fotografia amb les invasores amb el gest “no m’agrada”, que publicaran en les xarxes socials amb el hashtag “nomeRío”. Es poden veure les fotografies en el Facebook FP Agrària Callosa d’en Sarrià.

 

L’objectiu final del projecte és ensenyar a les noves generacions de professionals la importància de conservar els nostres recursos riparis, especialment en una zona com són les fonts d’Algar. A més aquest projecte contribueix a la consecució de l’objectiu de desenvolupament sostenible número 15, vida d’ecosistemes terrestres, on es troben emmarcats els rius.

 

Les pròximes jornades es realitzaran el 16 i el 23 octubre, en les quals es durà a terme a més un taller de bons usos de l’aigua en el centre educatiu.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Educació, Notícies

Los comentarios están cerrados.