• ca
  • es
Inici » Notícies » Alumnes de l’IES de Callosa d’en Sarrià intercanvien fruita per cigarrets en el Dia Mundial Sense Tabac

Alumnes de l’IES de Callosa d’en Sarrià intercanvien fruita per cigarrets en el Dia Mundial Sense Tabac

| 31 maig, 2016

31052016_día_sin_tabaco_callosa

*La regidoria de Sanitat consciencia els més joves sobre els riscos del consum de tabac i els beneficis d’una vida sense fum

Els alumnes de l’IES de Callosa d’en Sarrià han intercanviat aquesta dia cigarrets per una peça de fruita per a commemorar el Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra hui 31 de maig.

 

La campanya, que té per lema ‘Una fruita per un cigarret’, està organitzada per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, en col·laboració amb la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Callosa.

 

La regidora de l’àrea, Rosa Mari Savall, ha estat present durant la campanya per a conscienciar els més joves sobre els riscos que comporta per a la salut el consum de tabac, així com l’exposició al fum del tabac a casa. Igualment s’ha informat a alumnes i professors dels beneficis de gaudir d’una vida sense fum. Per a açò, a més de l’intercanvi simbòlic d’una fruita per un cigarret, s’han repartit fullets informatius sobre aquest hàbit nociu amb consells per a deixar de fumar.

 

L’hàbit tabaquer en els joves entre 15 i 24 anys afecta al 21,7%, sense gran diferència per sexe (22,5% dels homes enfront del 21,0% de les dones). Espanya va aconseguir el 2012 el seu pic més alt de mortalitat per tabaquisme amb 60.456 defuncions, el 15,23 % de les morts registrades en tot l’estat, la qual cosa significa que durant aqueix any cada dia van morir per fumar en el nostre país quasi 166 persones.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Notícies, Sanitat

Los comentarios están cerrados.